Četvrtak, 27. Februar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Pretis stipendira studente Mašinskog fakulteta u Sarajevu

Četvrtak, 06.01.2011. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Direktor kompanije Pretis Enver Alibegović u prisustvu dekana Mašinskog fakulteta Sarajevo Ejuba Džaferovića danas je na tom fakultetu potpisao ugovor o stipendiranju sa četiri studenta Odsjeka za odbrambene tehnologije Mašinskog fakulteta.

- Kriterij je specijalnost kojoj oni pripadaju - odbrambene tehnologije. Postoji interes kompanije Pretis da stipendira naše studente. Prilikom zapošljavanja prisutan je pojačan interes za inžinjerima mašinstva. Mi smo jedini fakultet u državi koji ima odsjek odbrambene tehnologije, kazao je dekan Mašinskog fakulteta Ejub Džaferović.

Dodao je da se radi o prvoj vrsti takve pomoći studentima Mašinskog fakulteta iz jedne firme namjenske industrije.

Kako je istaknuto stručnjaci Pretisa priznati su u mnogim zemljama  svijeta, tako da uz obrazovanje mladih stručnjaka i Mašinski fakultet Sarajevo može dati veliki doprinos u razvoju namjenske industrije BiH kao što je to i ranije činio.

- Pretis nema perspektive bez mladih ljudi. Pretis je uvijek bio naslonjen na Mašinski fakultet koji je uvijek bio baza i pokretač razvoja Pretisa. Nadam se da će mladi studenti, sutrašnji radnici izvući Pretis iz krize. Ukoliko širi ambijent ili vlada prepozna namjensku industriju kao granu perspektivnu za BiH to će puno pomoći u prevazilaženju krize, kazao je direktor PRETIS-a Enver Alibegović.

Izvor: FENA/ Ljiljan.ba
 


KONKURSI

Rok za prijavu: 11.03.2020. // Konkurs je otvoren još 13 dana.

Konkurs Općine Busovača za dodjelu stipendije redovnim studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 18.03.2020. // Konkurs je otvoren još 20 dana.

Konkurs Fondacije Granoff za stipendiranje 20 studenata Univerziteta u Bosni i Hercegovini