Nedjelja, 22. Septembar 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Prijavite se na takmičenje iz oblasti nauke, tehnologije i inovacija "Transformers Roadshow"

Petak, 16.08.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Islamska razvojna banka (Islamic Development Bank) pokrenula je takmičenje iz oblasti nauke, tehnologije i inovacija pod nazivom "Transformers Roadshow" koje je dosad održano u nekoliko zemalja, a naredno će se, u saradnji sa Bosna Bank International, održati u Bosni i Hercegovini. 
 
Transformers Roadshow je platforma za podršku rada inovatora i poduzetnika. Kroz takmičenje se pronalaze i podržavaju nove ideje koje mogu pomoći zajednicama da izgrade zdraviju i prosperitetniju budućnost.
 
"Cilj je prepoznati inovatore, naučnike i poduzetnike sa idejama koje mogu podržati jedan ili više Ciljeva održivog razvoja UN-a te povezati ih sa onima koji mogu prenijeti relevantno znanje i podršku, uključujući finansiranje, te koji im mogu ponuditi nove poslovne mogućnosti ili jednostavno strateške savjete", navodi se u saopćenju Bosna Bank International.

Kako biste uzeli učešće u ovom takmičenju, potrebno je izvršiti registraciju na Engage platformi koja se nalazi na www.isdb-engage.org i projekat prijaviti putem online forme koja se nalazi na linku https://www.isdb-engage.org/en/challenge/transformers-roadshow

Iz Bosna Bank International pozivaju inovatore iz Bosne i Hercegovine i regije da prijave svoje ideje koje podržavaju neke od Ciljeva održivog razvoja UN-a, a najbolje ideje će biti prezentirane pred stručnim žirijem 28. septembra 2019. godine u Sarajevu te će tri pobjednika dobiti novčanu nagradu od po 3.000 USD.

Prijave su otvorene do 10. septembra 2019. godine, a više informacija možete saznati na linku https://bbi.ba/bs/novosti/poziv-za-dostavu-aplikacija-za-transformers-roadshow-takmicenje 

KONKURSI

Rok za prijavu: 16.10.2019. // Konkurs je otvoren još 24 dana.

Konkurs Grada Cazin za dodjelu stipendija redovnim studentima za akademsku 2019/20. godinu

Rok za prijavu: 25.11.2019. // Konkurs je otvoren još 2 mjeseca, 4 dana.

Swiss Government Excellence Scholarships for Foreign Scholars and Artists for the 2020-2021 Academic Year

Rok za prijavu: 05.11.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 14 dana.

Chevening Scholarships for International Students for the academic year 2019/2020