Srijeda, 19. Februar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Prijavite se na takmičenje iz oblasti nauke, tehnologije i inovacija "Transformers Roadshow"

Petak, 16.08.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Islamska razvojna banka (Islamic Development Bank) pokrenula je takmičenje iz oblasti nauke, tehnologije i inovacija pod nazivom "Transformers Roadshow" koje je dosad održano u nekoliko zemalja, a naredno će se, u saradnji sa Bosna Bank International, održati u Bosni i Hercegovini. 
 
Transformers Roadshow je platforma za podršku rada inovatora i poduzetnika. Kroz takmičenje se pronalaze i podržavaju nove ideje koje mogu pomoći zajednicama da izgrade zdraviju i prosperitetniju budućnost.
 
"Cilj je prepoznati inovatore, naučnike i poduzetnike sa idejama koje mogu podržati jedan ili više Ciljeva održivog razvoja UN-a te povezati ih sa onima koji mogu prenijeti relevantno znanje i podršku, uključujući finansiranje, te koji im mogu ponuditi nove poslovne mogućnosti ili jednostavno strateške savjete", navodi se u saopćenju Bosna Bank International.

Kako biste uzeli učešće u ovom takmičenju, potrebno je izvršiti registraciju na Engage platformi koja se nalazi na www.isdb-engage.org i projekat prijaviti putem online forme koja se nalazi na linku https://www.isdb-engage.org/en/challenge/transformers-roadshow

Iz Bosna Bank International pozivaju inovatore iz Bosne i Hercegovine i regije da prijave svoje ideje koje podržavaju neke od Ciljeva održivog razvoja UN-a, a najbolje ideje će biti prezentirane pred stručnim žirijem 28. septembra 2019. godine u Sarajevu te će tri pobjednika dobiti novčanu nagradu od po 3.000 USD.

Prijave su otvorene do 10. septembra 2019. godine, a više informacija možete saznati na linku https://bbi.ba/bs/novosti/poziv-za-dostavu-aplikacija-za-transformers-roadshow-takmicenje 

KONKURSI

Rok za prijavu: 18.03.2020. // Konkurs je otvoren još 28 dana.

Konkurs Fondacije Granoff za stipendiranje 20 studenata Univerziteta u Bosni i Hercegovini

Rok za prijavu: 21.02.2020. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Javni poziv Opštine Srebrenica za dodjelu stipendija u akademskoj 2019/20. godini