Utorak, 07. Juli 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Produžen rok OLX konkursa za dodjelu stipendija za ak. 2019/20. godinu

Ponedjeljak, 29.07.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost


Rok za podnošenje prijava na OLX konkurs za dodjelu 10 stipendija studentima svih akreditovanih visokoškolskih ustanova na teritoriji Bosne i Hercegovine za ak. 2019/20. godinu produžen je do 30. septembra. 

"Razlog za donošenje ove odluke je sadržan u molbama velikog broja studenata koji nisu bili u mogućnosti da prikupe i dostave svu potrebnu dokumentaciju u roku koji je bio predviđen prvobitnim konkursom", navode iz OLX.ba te napominju da će aplikacije studenata čije su prijave već pristigle biti razmatrane.

Studentima će u akademskoj 2019/20. godini biti dodijeljeno 1000 KM kroz deset (10) jednakih mjesečnih rata od 100,00 KM, a pravo na dodjelu stipendija imaju redovni i samofinansirajući studenti koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine, uz uslove da su državljani Bosne i Hercegovine, da  su redovni studenti I ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama na teritoriji BiH, da ne primaju stipendiju iz drugih izvora stipendiranja i da nisu zaposleni na određeno ili na neodređeno vrijeme.

U konkursu se, između ostalog, navode i posebni kriteriji kao što su: Akademski esej ili tekst na temu “Analiza trenutnog stanja i prijedlog mjera poboljšanja na OLX.ba”, poželjno učešće na odabranim domaćim ili međunarodnim studentskim programima ili projektima vezanim za poduzetništvo, startup-e i inovacije, poželjno iskustvo u pokretanju vlastite poslovne ideje u formi koncepta, prototipa, patenta ili publikacija naučnog, eksperimentalnog ili drugog stručnog rada i pitch prezentacija vlastite ideje, startupa, patenta ili projekta na kojem trenutno radite.

Konkurs je otvoren do 30. septembra 2019. godine, a za više detalja možete pogledati Konkurs Pik d.o.o. za dodjelu 10 stipendija studentima svih akreditovanih visokoškolskih ustanova na teritoriji Bosne i Hercegovine za ak. 2019/20. godinu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 09.07.2020. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs Grada Istočno Sarajevo za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2019/20. godini

Rok za prijavu: 08.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 dan.

Natječaj Općine Odžak za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2019/20. godini