Četvrtak, 28. Januar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Produžen rok za prijave za stipendije Fondacija Hastor za akademsku 2020/21. godinu

Petak, 01.01.2021. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Fondacija Hastor produžila je rok za prijavu na konkurs za dodjelu stipendija u akademskoj 2020/21. godini redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine, a kandidati se mogu prijaviti do 7. januara 2021. godine.
 
Pravo prijave na konkurs za dodjelu stipendija Fondacije Hastor imaju redovni studenti druge, treće i četvrte godine dodiplomskog/bachelor studija i redovni studenti prve godine diplomskog/master studija, uz uslove da imaju ostvareni prosjek ocjena tokom studija 8.5 i više i da nisu primaoci stipendije ili druge novčane pomoći za studiranje od neke druge institucije ili su spremni odreći se iste u slučaju pozitivnog selekcijskog ishoda po ovom konkursu.
 
Iz Fondacije podsjećaju da se stipendija ne može dodijeliti za dva ili više studenata iz istog obiteljskog domaćinstva i da će se prije donošenja konačne odluke o stipendiranju, sa kandidatima koji uđu u uži izbor za dodjelu stipendije obaviti intervju. 
 
Stipendisti Fondacije potpisivanjem Ugovora o stipendiranju obavezuju se na volonterske aktivnosti u sklopu aktivnosti Fondacije, a Fondacija Hastor zadržava pravo da pri selekciji kandidata u obzir uzima socio-ekonomsko stanje aplikanta i usmjerenje na fakultetu.

Iz Fondacije Hastor napominju da se aplicirati za stipendiju može isključivo putem on-line prijave na web stranici Fondacije Hastor (www.fondacijahastor.ba).

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.02.2021. // Konkurs je otvoren još 12 dana.

Natječaj HKD Napredak za dodjelu stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije

Rok za prijavu: 04.02.2021. // Konkurs je otvoren još 7 dana.

Konkurs Općine Kiseljak za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2020/21. godini

Rok za prijavu: 09.02.2021. // Konkurs je otvoren još 12 dana.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2020/21. godinu

Rok za prijavu: 10.02.2021. // Konkurs je otvoren još 13 dana.

Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja iz SBK za akademsku 2020/21. godinu