Ponedjeljak, 01. Mart 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Program stipendija njemačke privrede za 2019. godinu

Srijeda, 17.10.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Vlada Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu nudi program stipendija njemačke privrede za 2019. godinu.

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti, kao što su: 
ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju o organizaciji, poslovnim procesima i funkcionisanju velikih i uspješnih njemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli na svoje buduće radno angažovanje i u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studije i stekli prvo radno iskustvo, imaju priliku da obave praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest mjeseci.

Kandidati moraju imati dodira sa privredom/finansijama, inženjerstvom/tehnikom ili informatikom, ne mogu biti stariji od 29 godina, te imati vrlo dobro znanje njemačkog ili engleskog jezika.

Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te džeparac.

Program stipendija njemačke privrede se sprovodi po dvanaesti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa.

Za program se može aplicirati do 13.11.2018. godine.

Detaljnije informacije i online prijave pogledati na www.stipendienprogramm.org.


KONKURSI

Rok za prijavu: 09.03.2021. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Natječaj Općine Vitez za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu