Utorak, 26. Mart 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Rudnik i termoelektrana "Ugljevik" potpsao ugovore sa novih 90 stipendista

Srijeda, 13.06.2018. // Izvor: BN televizija // Novost
Rudnik i termoelektrana "Ugljevik" od danas stipendira 90 studenata iz Republike Srpske. Time je broj stipendista ovog energetskog giganta prešao broj od 200 mladih i uspješnih ljudi. Stipendije su dodijeljene studentima prvog i drugog ciklusa studija kroz postupak javnog konkursa.
 
Studenti i njihovi roditelji znaju koliko studiranje košta, a uz stipendiju ulaganje u budućnost mnogo je lakše. To je prepoznalo i rukovodstvo Rite Ugljevik, te onim najuspješnijim dodijelilo stipendije. 170 KM mjesečno je podstrek za napredovanje i još veće uspjehe – jasni su studenti.
 
“Studiram proizvodno mašinstvo. Prvu godinu sam završio sa prosjekom 8.5 i zivim u domu. Ova stipendija može pomoći mojim roditeljima koji su nezaposleni da pokrijem sve troškove koji nosi fakultet”, kaže Stanko Spasojević, student druge godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.
 
Kristina Mitrović, student treće godine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, kaže da joj stipendija znači dokaz da je neko vrednovao njen trud i rad.
 
“Mislim da će mi stipendija dosta pomoći. Moj tata radi isto na RiTE i to nam dosta znači, pa se nadam da ću i ja jednog dana raditi ovdje, to mi je želja. Ova firma mi je mnogo pomogla u školovanju. Otac je taj koji jedini zarađuje, a sad ću i ja da doprinesem tome, a sve od iste firme”, objašnjava Sanja Đukanović, učenik generacije Srednjoškolskog centra “Mihajlo Petrović Alas” iz Ugljevika.
 
Prilikom dodjele stipendija studentima, RiTE Ugljevik je posebnu pažnju posvetio i učenicima generacije osnovnih i srednjih škola, djeci invalida rata, djeci demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske, djeci odlikovanih boraca i djeci civilnih žrtava rata.
 
“Trenutno nemamo nikakvih primanja u kući; živim sa majkom i mlađim bratom i ova stipendija će mi pomoći za to”, rekao je Igor Rikić, učenik drugog razreda Srednje škole iz Ugljevika.
 
Društvo koje ne ulaže u svoje mlade nema perspektivu.
 
“Koliko RiTE brine o mladima, govori činjenica da svake godine veliki broj svršenih studenata primimo ovdje. Omogućavamo im da se stručno usavršavaju, da polože pripravnički ispit, da neke od njih ovdje i zadržimo na osnovu ugovora o radu”, podvukao je direktor Rudnika i termoelektrane Ugljevik Đorđe Popović.
 
"Za razvoj i opstanak naše zemlje prevashodni je interes da ostanemo svoji na svome, a naš je cilj da tome doprinesemo ulaganjem u mlade, vrijedne, uspješne i talentovane", zaključio je direktor Rudnika i termoelektrane Ugljevik.

KONKURSI

Rok za prijavu: 06.04.2019. // Konkurs je otvoren još 10 dana.

Konkurs Općine Lukavac za dodjelu stipendija učenicima i studentima u budžetskoj 2019. godini

Rok za prijavu: 10.04.2019. // Konkurs je otvoren još 14 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 28.03.2019. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs opštine Petrovo za stipendiranje redovnih studenata u 2019. godini