Srijeda, 30. Septembar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Šesti EducationUSA sajam visokog obrazovanja u Sarajevu 4. aprila

Srijeda, 03.04.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Šesti EducationUSA Centar u Sarajevu organizuje Šesti proljetni EducationUSA sajam visokog obrazovanja koji će se održati 4. aprila 2019. godine, od 17:30 do 19:30 sati, u Kongresnoj dvorani hotela Holiday u Sarajevu, a 5. aprila, od 13:00 do 15:00 sati, na Mašinskom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.
 
"Na EducationUSA sajamu će se predstaviti čak 18 američkih koledža i univerziteta koji nude veliki broj studijskih programa iz svih oblasti, od kojih mnogi nisu u ponudi na univerzitetima u našoj regiji, te različite vrste stipendija za međunarodne studente", saopćeno je iz EducationUSA Centar u Sarajevu.

Na Sajmu će učešća uzeti Minerva Schools at KGI, Truman State University, RIT Croatia, Furman University, University of Colorado Boulder, Bucks County Community College, Northeast Wisconsin Technical College, Northern Illinois University, ACT - The American College of Thessaloniki, University of Delaware, Valparaiso University, Wright State University, Pepperdine (Graduate) School of Public Policy, Anglo American University, Green River College, Northwest Missouri State University, West Point Academy, American University in BiH, te svi programi razmjene koje finansira Ministarstvo vanjskih poslova SAD (U.S. Department of State)!

Za posjetu sajmu se već možete registrovati na https://goo.gl/forms/f0mJt7kNpTMh8Tqy1 kako biste što prije ušli na Sajam i pronašli željene univerzitete, a registracija je vrlo jednostavna i besplatna!

Iz EducationUSA Centra napominju da dodatne informacije možete dobiti putem email adrese [email protected] (Sarajevo) i [email protected] (Mostar).

KONKURSI

Rok za prijavu: 02.11.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 3 dana.

Konkurs Fonda “Bošnjaci” za dodjelu stipendija studentima i učenicima u ak./šk. 2020/21. godini