Utorak, 26. Mart 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Fonda "Sheikh Saleh Kamel" za učenike i studente iz sjeverozapadne BiH

Četvrtak, 24.05.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Bosna Bank International d.d. Sarajevo, u saradnji Ministarstvom obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine, Rektoratom Univerziteta u Sarajevu, Islamskom zajednicom Bosne i Hercegovine, te Asocijacijom Fatma, dodjeljuje 100 stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za učenike i studente regiona sjeverozapadne BiH. 

Pravo na stipendije imaju djeca bez jednog ili oba roditelja, učenici osnovnih i srednjih škola i redovni studenti fakulteta, državljani BiH, sa teritorije regiona sjeverozapadne BiH (teritorij Unsko-Sanskog kantona i općine: Krupa na Uni, Bosanska Kostajnica, Kozarska Dubica, Prijedor, Gradiška, Banja Luka, Srbac, Laktaši, Prnjavor, Čelinac, Teslić, Kotor Varoš, Kneževo, Šipovo, Mrkonjić Grad, Ribnik, Istočni Drvar i Petrovac), a prednost pod istim uvjetima sa ostalim kandidatima imaju studenti iz porodica šehida, odnosno poginulih boraca, odnosno studenti u čijim porodicama postoje pripadnici RVI preko 50%, civilnih žrtava rata stepena invaliditeta iznad 70%, logoraša i demobiliziranih boraca.

Visina mjesečne stipendije koja se isplaćuje u 12 rata iznosi KM u protuvrijednosti iznosa od USD 100,00.
 
Iz Fonda Sheikh Saleh Kamel napominju da će primaoci stipendija biti obavezani da odmah po zaposlenju i/ili sticanju samostalnih prihoda, otpočnu sa vraćanjem iznosa primljene stipendije i to u iznosima ne manjim od 3% od njihove mjesečne plaće/prihoda ili u većem iznosu po njihovoj odluci pa sve dok ne vrate iznos ukupno primljenih sredstava te da će biti u obavezi odazvati se na poziv Davaoca stipendija ili Asocijacije „Fatma“ za prisustvovanje edukacijskim i sličnim predavanjima koji se organiziraju u regiji kojoj gravitira prebivalište dobitnika stipendije.
 
Kandidati zainteresirani za učešće na konkursu trebaju do 8. juna ove godine, do 12,00 sati, potrebnu dokumentaciju dostaviti konkursnoj Komisiji sa naznakom “Konkurs za stipendije iz Fonda Sheikh Saleh Kamel – Region 2 – sjeverozapadne BiH“ lično/osobno predajom u prostorijama filijale/poslovnice BBI u Bihaću, Cazinu, Sanskom Mostu, Bosanskom Petrovcu i Banjoj Luci, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na info telefon: 0800 200 20 ili putem e-mail-a: info@bbi.ba.

Za više detalja možete pogledati Konkurs BBI za dodjelu 100 stipendija za 2017. godinu za djecu bez jednog ili oba roditelja iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za region sjeverozapadne BiH.

KONKURSI

Rok za prijavu: 06.04.2019. // Konkurs je otvoren još 11 dana.

Konkurs Općine Lukavac za dodjelu stipendija učenicima i studentima u budžetskoj 2019. godini

Rok za prijavu: 10.04.2019. // Konkurs je otvoren još 15 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 28.03.2019. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs opštine Petrovo za stipendiranje redovnih studenata u 2019. godini