Srijeda, 19. Februar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Fondacije Muharem Berbić za šk./ak. 2019/20. godinu

Ponedjeljak, 09.09.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost


Fondacija Muharem Berbić dodjeljuje 5 stipendija učenicima srednjih škola i studentima javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini u šk./ak. 2019/20. godini.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni učenici srednjih škola i studenti koji studiraju na javnim fakultetima u Bosni i Hercegovini, uz uslove da studenti imaju prosjek ocjena iz prethodno završene godine studija od minimalno 8,5, za studente I godine studija: prosjek ocjena iz srednje škole od minimalno 4,5 a učenici prosjek ocjena iz prethodno završenog razreda minimalno 4,5 i da nisu korisnici stipendije po bilo kom drugom osnovu, a prednost pri dodjeli stipendija imaju studenti elektrotehnike, ekonomije, mašinstva, arhitekture ili građevine.

Iz Fondacije istiću da stipendistima koji uspješno okončaju jedan od navedenih studija, postoji mogućnost da Fondacija pruži pomoć pri zapošljavanju u jednoj od međunarodnih firmi u vlasništvu Osnivača Fondacije.

Stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci (oktobar - septembra naredne godine) u iznosima od po 100 KM mjesečno, a za izvanredne učenike i studente se povećava za dodatnih 50 KM mjesečno.

Prijave za dodjelu stipendija mogu se slati na adresu: Ul. Hamdije Kreševljakovića 37, 71 000 Sarajevo (sa naznakom STIPENDIJA FONDACIJA MUHAREM BERBIĆ) ili na email: halida.sinanovic.sarac@fmb.foundation najkasnije do 30. septembra.

Više informacija o samoj proceduri apliciranja te o potrebnim uslovima pogledati na web-stranici Fondacije: www.fmb.foundation pod „Stipendije“ – „Molbe i aplikacije“.

 

 


KONKURSI

Rok za prijavu: 18.03.2020. // Konkurs je otvoren još 28 dana.

Konkurs Fondacije Granoff za stipendiranje 20 studenata Univerziteta u Bosni i Hercegovini

Rok za prijavu: 21.02.2020. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Javni poziv Opštine Srebrenica za dodjelu stipendija u akademskoj 2019/20. godini