Četvrtak, 20. Juni 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Fondacije tuzlanske zajednice i Fonda Prometej za studente Univerziteta u Tuzli

Utorak, 02.10.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Fondacija tuzlanske zajednice i Fond Prometej raspisali su javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog ciklusa studija Univerziteta u Tuzli.   

Pravo prijave na stipendije imaju redovni studenti druge ili viših godina dodiplomskog studija Univerziteta u Tuzli, uz uslove da su u vrijeme podnošenja zahtjeva za stipendiranje navršili 18 do 25 godina starosti i da su ispunili sve obaveze iz prethodnog ugovora o stipendiranju (ukoliko su i ranije bili korisnik stipendije ovog Fonda ili drugih fondova Fondacije).

Dosadašnji angažman u zajednici, ekonomski status, uspjeh tokom ranijeg studija i motivaciono pismo navode se kao kriteriji za izbor stipendista.

Ukupna vrijednost godišnje stipendije iznosi 1.800 KM, a dodjeljuje se u 12 jednakih mjesečnih rata u iznosima od po 150 KM.

Prilikom podnošenja zahtjeva za stipendiranje potrebno je Prijavni obrazac za dodjelu stipendije popuniti i dostaviti putem e-mail-a na adresu prometej@fondacijatz.org, a tvrdi primjerak potpisati i poslati poštom ili donijeti lično u službene prostorije Fondacije na adresu Pozorišna 13, 75000 Tuzla, BiH. 

Iz Fondacije podsjećaju da će se od kandidata i kandidatkinja koji budu odabrani za stipendiranje tražiti da dostave potvrde o upisu na dodiplomski studij Univerziteta u Tuzli, dokaz o postignutom uspjehu tokom studija, preporuke od organizacija civilnog društva i drugih organizacija u kojima je kandidat bio angažovan. 

Javni poziv je otvoren do 12. oktobra, a za više detalja pogledati Javni poziv Fondacije tuzlanske zajednice - Fond Prometej za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2018/19. godinu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 10.07.2019. // Konkurs je otvoren još 20 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 28.06.2019. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu srednjoškolskih stipendija za šk. 2019/20. godini