Nedjelja, 24. Mart 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Fondacije za stipendiranje Republike Grčke (IKY) za akademsku 2018/19. godinu

Ponedjeljak, 05.11.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Fondacija za stipendiranje Republike Grčke (IKY) objavila je konkurs za dodjelu pedeset (50) stipendija za pohađanje kurseva i seminara u Grčkoj iz savremenog grčkog jezika i kulture u akademskoj 2018/19. godinu

Za stipendije mogu aplicirati i državljani Bosne i Hercegovine, ne stariji od 40 godina, koji ne posjeduju grčko državljanstvo, nemaju stalni boravak u Grčkoj i posjeduju diplomu o stečenom visokom obrazovanju univerziteta koji se ne nalazi u Grčkoj, a za stipendiju ne mogu aplicirati kandidati koji su trenutno ili su u prošlosti bili stipendisti Fondacije za stipendiranje Republike Grčke (IKY) i kandidati koji pohađaju posljednju godinu studija (koji nisu diplomirali).

Stipendija traje sedam (7) mjeseci i dodeljuje se isključivo za pohađanje specijalnog kursa i seminara za grčki jezik i kulturu, na jednom od državnih Univerziteta u Grčkoj, koji određuje Fondacija IKY.

"Stipendija obuhvata besplatan smeštaj i ishranu (u centrima ili prostorima koje određuje Univerzitet na kojem se pohađa program), pokrivanje školarine i ostalih operativnih troškova, besplatnu medicinsku, farmaceutsku i bolničku njegu za hitne slučajeve, isključivo u državnim zdravstvenim ustanovama, mesečni iznos od sto pedeset (150,00) eura za lične troškove svakog primaoca stipendije i isplatu iznosa od dvjesta (200,00) eura za troškove prvog nastanjenja", navodi se u Konkursu.

Nastava počinje u decembru 2018. godine i završava se u junu 2019. godine.

Po završetku kursa, Univerzitet izdaje certifikat o pohađanju. Ako stpendista ne ispoštuje sedmomjesečno prisustvo i učešće, relevantni certifikat neće biti izdat.

Iz Ambasade u Sarajevu podsjećaju da kompletnu dokumentaciju i aplikaciju treba proslijediti direktno IKY fondaciji na e-mail adresu: foreigners@iky.org, a kompletnu dokumentaciju (hard copy) Ambasadi Grčke u Sarajevu (Obala Maka Dizdara 1).

Zahtjevi se podnose direktno Ambasadi Grčke u Sarajevu do 16. novembra 2018. godine.

Za više informacija pogledati materijale na oficijelnoj web stranici Ambasade Grčke u BiH.


KONKURSI

Rok za prijavu: 06.04.2019. // Konkurs je otvoren još 13 dana.

Konkurs Općine Lukavac za dodjelu stipendija učenicima i studentima u budžetskoj 2019. godini

Rok za prijavu: 10.04.2019. // Konkurs je otvoren još 17 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 28.03.2019. // Konkurs je otvoren još 4 dana.

Konkurs opštine Petrovo za stipendiranje redovnih studenata u 2019. godini