Četvrtak, 04. Juni 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Grada Visoko za studente prvog i drugog ciklusa studija za ak. 2019/20. godinu

Nedjelja, 10.11.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Grad Visoko objavio je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim nadarenim studentima I i II ciklusa studija sa područja Grada Visoko u akademskoj 2019/20. godini
 
Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti koji imaju prebivalište na području Grada Visoko uz uslove da su redovni studenti I i II ciklus studija na visokoškolskim ustanovama bez obzira na način finansiranja (redovni koje finansira osnivač visokoškolske ustanove i redovni samofinansirajući), da  studenti I godine studija, koji će svoj izvanredni status dokazati posebnim pohvalama i uspjesima u IV godini srednje škole (učenik generacije, pobjednik na kantonalnim i takmičenjima većih nivoa, te prosjekom ocijena 5 od I – IV razreda srednje škole) i da su studenti druge i viših godina studija sa minimalnim prosjekom ocjene od 9,00 tokom cjelokupnog prethodnog studija sa izvedenom prosječnom ocjenom, a pravo učešća na konkursu nemaju studenti koji ne zadovoljavaju kriterije prosjeka ocjena iz prethodnih akademskih godina, studenti koji ponovo upisuju istu godinu studija i studenti koji primaju stipendiju po bilo kom drugom osnovu.
 
Prijave na Konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti u šalter Sali Grada Visoko ili putem pošte na adresu: Grad Visoko, Služba za finansije, privredu i društvene djelatnosti, sa naznakom „Prijava na Konkurs za dodjelu stipendija redovnim nadarenim studentima I i II ciklusa studija sa područja Grada Visoko“.
 
Konkurs je otvoren do 21. novembra 2019. godine, do 16 sati, a za više detalja pogledati Konkurs Grada Visokog za dodjelu stipendija redovnim nadarenim studentima u akademskoj 2019/20. godini.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 26 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 16 dana.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 6 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu