Nedjelja, 23. Januar 2022.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije i studentski krediti Grada Srebrenik za šk./ak. 2021/22. godinu

Srijeda, 13.10.2021. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Grad Srebrenik raspisao je konkurse za dodjelu 26 stipendija redovnim učenicima srednjih škola i 62 kredita redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija u šk./ak. 2021/22. godini.

strong>Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Srebrenik, uz uslove da su u tekućoj školskoj godini prvi puta upisali školsku godinu, da nisu korisnici stipendije od drugog davaoca, da su završili predhodnu godinu škole sa najmanje prosječnom ocjenom 4,0 i redovni studenti koji imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Srebrenik uz uslove da su u tekućoj akademskoj godini prvi puta upisali  godinu studija, da nisu korisnici kredita ili stipendije od drugog davaoca, da su predhodne godine školovanja (od I do IV razreda srednje škole) završili sa najmanjom prosječnom ocjenom 4,0 (za studente koji prvi puta upisuju prvu godinu studija), a za studente ostalih godina studija prosječna ocjena 7,00 na fakultetima prirodnih, tehničkih i medicinskih nauka odnosno prosjek ocjena 7,20 na fakultetima društvenih nauka.

Korisniku koji ostvari pravo na stipendiju ili studentski kredit sredstva za šk./ak. 2021/22. godinu  isplaćivati će se putem tekućeg računa ili putem štedne knjižice i to tako što će se cjelokupni iznos kredita isplatiti do 30.06.2022. godine.

Konkursi ostaju otvoreni do 26. oktobra 2021. godine, a za više detalja pogledati Konkurs Grada Srebrenik za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za šk. 2021/22. godinu i Konkurs Grada Srebrenik za dodjelu kredita redovnim studentima u ak. 2021/22. godini.