Četvrtak, 28. Januar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije i subvencije smještaja za studente sa područja HNK za ak. 2020/21. godine

Četvrtak, 17.12.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je konkurs za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovnim studentima prvog i drugog ciklusa visokog obrazovanja s područja ovog kantona za akademsku 2020/21. godinu.

Pravo na prijavu imaju redovni studenti koji studiraju na javnoj visokoškolskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini, a imaju stalno prebivalište studenta i roditelja u HNK najmanje godinu dana prije raspisivanja konkursa, nisu stariji od 21 godinu kada upisuju prvu godinu studija, nemaju bespovratnu finansijsku pomoć Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK ili drugog davaoca, nemaju subvencioniran smještaj u studentskom domu, ne studiraju u inostranstvu ako takav studij, na materinjem jeziku, postoji u Bosni i Hercegovini, u tokom studija nisu obnovili više od jedne godine, s tim da to ne može biti godina u kojoj konkuriše za dodjelu stipendije ili subvencije smještaja.

U konkursu se navodi da je kandidat obvezan aplicirati putem on-line obrasca na internet stranici Ministarstva (stipendije.monkshnk.gov.ba) kojeg, nakon popunjavanja, treba isprintati, potpisati i dostaviti zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom.

Uz popunjeni obrazac potrebno je priložiti dokumentaciju kojom se potvrđuju činjenice definisane od tačke II. do V. Konkursa. Popis potrebnih dokumenata je sastavni dio on-line obrasca. Dokumenti moraju biti originali, ili ovjerene kopije.

Prijavu, koju također možete pronaći na našoj stranici, sa pratećom dokumentacijom potrebno je dostaviti poštom na adresu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Stjepana Radića 3/III, 88.000 Mostar, sa naznakom „Za Konkurs za dodjelu stipendija i subvencija smještaja“.

Rok za prijavu na Konkurs je 23. decembar 2020. godine, a više informacija može se pronaći u samom Konkursu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 09.02.2021. // Konkurs je otvoren još 12 dana.

Natječaj HKD Napredak za dodjelu stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije

Rok za prijavu: 04.02.2021. // Konkurs je otvoren još 7 dana.

Konkurs Općine Kiseljak za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2020/21. godini

Rok za prijavu: 09.02.2021. // Konkurs je otvoren još 12 dana.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2020/21. godinu

Rok za prijavu: 10.02.2021. // Konkurs je otvoren još 13 dana.

Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja iz SBK za akademsku 2020/21. godinu