Utorak, 27. Juli 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Jericho Fondacije za studente I i II godine studija za ak. 2020/21. godinu

Srijeda, 17.06.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Jericho Fondacija objavila je Javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima prve i druge godine studija koji studiraju na univerzitetima u Bosni i Hercegovini.
 
Jericho stipendije pokrivaju troškove školarine, knjiga, prevoza, životne troškove itd., a iznos stipendija zasniva se na individualnim potrebama i raspoloživim sredstvima.
 
Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2020/21. godinua pravo apliciranja imaju državljani Bosne i Hercegovine, redovni studenti prve i druge godine Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Univerziteta u Zenici, Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Banja Luci, uz uslov da su mlađi od 21 godine starosti.
 
Sa studentima koji budu izabrani u drugi krug, predstavnici Fondacije će obaviti intervju i tom prilikom studenti trebaju imati dokaz o akademskim dostignućima i dokaz o porodičnim prihodima.
 
Rok za podnošenje prijave je 17. juli 2020. godine, a odabrani kandidati će do 16. augusta biti obavješteni (putem e-pošte) o rezultatima konkursa. 
 
Iz Fondacije napominju da se aplikacije za stipendije trebaju dostaviti na engleskom jeziku i da se za bilo kakva pitanja svi kandidati mogu obratiti na e-mail: [email protected].
 
Prijave na konkurs za dodjelu stipendije podnose se online na slijedećem linku: https://www.jerichofoundation.org/apply

KONKURSI