Srijeda, 19. Februar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije kompanije 3D-Projekt za studente arhitekture i građevinarstva za ak. 2019/20. godinu

Ponedjeljak, 26.08.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Kompanija 3D-Projekt d.o.o. Sarajevo objavila je konkurs za dodjelu stipendija studentima drugog ciklusa studija arhitekture i građevinarstva za akademsku 2019/20. godinu.
 
Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti drugog ciklusa studija na arhitektonskom ili građevinskom fakultetu u Sarajevu, Mostaru Ili Tuz!i, uz uslove da su prvi ciklus studija završili sa minimalnim prosjekom od 8.0, da nisu stariji od 26 godina, da nisu u radnom odnosu na određeno ili neodređeno vrijeme i da ne primaju stipendiju iz nekog drugog izvora
 
Iz Kompanije napominju da prednost za dodjelu stipendije imaju studenti koji poznavanje njemačkog jezika, poznavanje rada u softverima Autodesk-paketa (Autocad, lnventor, Revit) i poznavanje rada u Microsoft Office-u (Excel, Word, Powerpoint...)
 
Visina mjesečne stipendije iznosi 250,00 KM i zaključuje se na dužinu trajanja od jedne ili dvije godine.
 
Iz Kompanije istiću da u periodu stipendiranja, ovisno o vremenskim mogućnostima, stipendisti će se uključiti u praktičnu obuku na tekućim projektima, unutar kompanije, a po završetku studija nudi se mogućnost usavršavanja i zaposlenja u kompaniji.
 
Prljave za stipendije se mogu dostaviti najkasnije do 31. oktobra u digitalnoj formi (PDF-format) na e-mail adresu preljevic@3dprojekt.ba, a za više detalja pogledati Konkurs kompanije 3D-Projekt Sarajevo za stipendiranje studenata drugog ciklusa studija arhitekture i građevinarstva za 2019/20. akademsku godinu.
 

KONKURSI

Rok za prijavu: 18.03.2020. // Konkurs je otvoren još 28 dana.

Konkurs Fondacije Granoff za stipendiranje 20 studenata Univerziteta u Bosni i Hercegovini

Rok za prijavu: 21.02.2020. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Javni poziv Opštine Srebrenica za dodjelu stipendija u akademskoj 2019/20. godini