Srijeda, 31. Maj 2023.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije kompanije Klika za studente Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci za šk/ak. 2022/23. godinu

Četvrtak, 23.06.2022. // Izvor: Stipendije.ba // Novost


Kompanija Klika raspisala je Javni poziv za dodjelu jednokratnih stipendija studentima i studenticama Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci za školsku/akademsku 2022/2023. godinu.

Pravo učešća za dodjelu stipedija imaju studenti koji će u školskoj 2022/2023. upisati završnu godinu studija ili ostvariti status apsolventa na dodiplomskom i postdiplomskom studiju svih fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci i koji su aktivni u zajednici kroz volonterski i/ili radni angažman.

Jednokratna stipendija će biti dodijeljena na ceremoniji koja će se održati početkom naredne akademske godine. Kandidati i kandidatkinje koji budu odabrani potpisuju ugovor o dodjeli stipendije kojim se reguliraju međusobna prava i obveze studenata/studentica i kompanije KLIKA.

Cilj stipendijskog programa je podržati studente iz svih oblasti za koje se imaju priliku obrazovati na ova dva javna univerziteta u BiH, a iznos stipendije je 1000,00 KM

Rok za prijavu je 10. septembar 2022., do 23:59 h, a za sve dodatne informacije kandidati i kandidatkinje se mogu obratiti putem e-maila: stipendije@klika.ba.

Zainteresovani kandidati/kandidatkinje mogu izvršiti prijavu putem LINKA