Utorak, 11. Decembar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Kompanije Lanaco za studente prvog ciklusa studija

Četvrtak, 19.07.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Kompanija Lanaco objavila je konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog ciklusa studija u Bosni i Hercegovini i Srbiji, koji studiraju na tehničkim fakultetima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Pravo prijave na konkurs za dodjelu stipendija imaju državljanin Bosne i Hercegovine ili Srbije, redovni studenti druge, treće ili četvrte godine prvog ciklusa studija Elektrotehničkih fakulteta u Banjoj Luci, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Beogradu, Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike u Mostaru, Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, Fakulteta tehničkih nauka i Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin u Novom Sadu, uz uslov da u dosadašnjem studiranju nisu obnovili nijednu godinu studija i da imaju prosjek ocjena 7,50 i više u toku studija.

Mjesečni iznos stipendije je 500 KM (250 EURA) zа pеriоd stipеndirаnja, dо zаvršеtkа prvog ciklusа studiја, a nakon završetka studija za studente je obezbjeđeno radno mjesto u kompaniji Lanaco.

Iz Kompanije Lanaco napominju da su obaveze stipendista završiti školovanje u redovnom roku do isteka apsolventskog staža, kako ne bi izgubili pravo na stipendiju i nakon završetka studija staviti se na raspolaganje kompaniji Lanaco i zaključiti ugovor o radu.

Rok za podnošenje prijava je 15. august, a prijaviti se možete slanjem CV-a i motivacionog pisma na stipendije@lanaco.com.

Za više detalja pogledati Konkurs Kompanije Lanaco za dodjelu stipendija studentima prvog ciklusa studija u BiH i Srbiji za 2018. godinu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 28.12.2018. // Konkurs je otvoren još 17 dana.

Konkurs Općine Vogošća za stipendiranje učenika i studenata u akademskoj 2018/19. godini