Petak, 18. Januar 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije za mlade književnike, kritičare, kolumniste, novinare i studente

Srijeda, 16.05.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Izdavačka kuća Buybook, povodom Trećeg internacionalnog festivala književnosti Bookstan koji će biti održan od 4. do 7. jula, dodjeljuje dvadeset stipendija za edukativno-kritičku radionicu pod nazivom “Kako čitati romanopisca?”, koja će trajati od 30. juna do 7. jula.

Voditelj ovogodišnje radionice je Kruno Lokotar, urednik i referentna ličnost u današnjem izdavaštvu. Zaslužan je za afirmaciju brojnih autora koji danas čine centralni dio regionalne književne scene, te je pokretač brojnih književnih festivala i književnih nagrada. Pored Krune Lokotara, učesnici će imati priliku slušati još osam predavača.

Stipendija je namijenjena studentima/cama i književno-umjetničkim kritičarima/kama, a stipendija pokriva troškove radionice i hranu, te smještaj u hostelu i troškove autobuske karte za učesnike koji dolaze izvan Sarajeva.

Prijaviti se mogu mladi od 18 do 30 godina koji aktivno govore engleski jezik, a prijavu je potrebno poslati na e-mail adresu radionica@buybook.ba do 28. maja 2018. godine.

Prijava za dodjelu stipendija treba sadržavati ispunjen prijavni obrazac, biografiju i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i naučni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne.

Detaljnije informacije i prijavni obrazac mogu se pogledati i preuzeti u prilogu.

KONKURSI

Rok za prijavu: 08.02.2019. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs Kantonalne uprave za branioce SBK za dodjelu stipendija za ak. 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 08.02.2019. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 07.02.2019. // Konkurs je otvoren još 20 dana.

Natječaj Općine Prozor-Rama za dodjelu stipendija redovnim studentima u ak. 2018/19. godini