Srijeda, 17. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendisti Fonda "Dr Milan Jelić" potpisali ugovore sa ministrom Šeranićem

Srijeda, 05.09.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Ministar nauke i tehnologije i predsjednik Fonda „Dr Milan Jelić" Alen Šeranić potpisao je danas ugovore sa studentima drugog i trećeg ciklusa studija koji su aplicirali u drugom konkursnom roku.
 
Šeranić je istakao da se kroz razgovor sa stipendistima i njihove sugestije može zajednički unaprijediti rad Fonda, uz akcenat na interdisciplinarno povezivanje i baziranje na timskom radu.
 
Šeranić je naglasio da je neophodno raditi u cilju otvorenosti nauke prema svima, kako bi naučni rad stipendista bio vidljiv i u istraživačkim sferama izvan Republike Srpske i kao takav dobio šansu da postane dio međunarodnog istraživačkog tima ili projekta. Doprinos razvoju nauke u Republici Srpskoj, ocijenio je, daju stipendisti Fonda „Dr Milan Jelić" kroz inovativna rješenja usmjerena na unapređenje života svih njenih građana.
 
- Uz vaš talenat i želju za napredovanjem, kao istinskim nosiocima znanja i budućeg razvoja u Republici Srpskoj, možemo govoriti o kvalitetnijoj nauci – izjavio je Šeranić.
 
Jedan od potpisnika ugovora je Igor Popović, student trećeg ciklusa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Master studije je završio prosjekom 10.00 na istom fakultetu i autor je osam naučnih radova u časopisima u državi i inostranstvu. Trenutno je zaposlen kao asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, a njegova je želja da radi na projektima iz privrednog sektora, u cilju povezivanja nauke i prakse.
 
Ugovor je potpisala i Svjetlana Vranješ, viši asistent na katedri za Poslovne finansije Ekonomskog fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Student je druge godine doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani gdje je pokazala izvanredan uspjeh. Želi da se bavi naukom, za šta je prema njenom mišljenju neophodna posvećenost i istrajnost.
 
U drugom konkursnom roku stipendije je dobilo pet studenata trećeg i sedam studenata drugog ciklusa studija.

KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 20 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu