Petak, 23. Oktobar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studenti ekonomije na praksi u Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka

Četvrtak, 26.05.2011. // Izvor: www.hypo-alpe-adria.rs.ba // Novost

Predstavnici Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka danas su u sjedištu banke potpisali ugovor o obavljanju prakse sa šesnaest apsolvenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Ovo je prva grupa od ukupno planiranog broja od blizu 100 studenata ili apsolvenata koji će dobiti šansu obavljanja plaćene prakse u Hypo banci tokom ove i naredne godine.

Na ovaj način Hypo banka nastavlja sa politikom društeno-odgovornog djelovanja sasvim konkretno pomažući razvoj zajednice u kojoj posluje kroz saradnju sa institucijama visokog obrazovanja Republike Srpske i kroz pomoć njenom najvećem potencijalu - današnjim studentima, a budućim ekonomskim stručnjacima.

„Današnji potpisani ugovori o obavljanju prakse sa studentima (apsolventima) su sastavni dio strateškog dvogodišnjeg partnerstva između Hypo banke i Ekonomskog fakulteta koje je zvanično uspostavljeno u februaru ove godine. Tokom 2011. godine planiramo da omogućimo praksu za pedeset studenata ili apsolvenata dok će za iduću godinu približno isti broj dobiti šansu.“, izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare Sandra Balaban, voditelj Odjela za ljudske resurse Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka.

© www.hypo-alpe-adria.rs.ba

„Ova praksa traje mjesec dana s osnovnim ciljem da se studentima ili apsolventima omogući sticanje kvalitetnog praktičnog iskustva, a dodatna prednost jeste i činjenica da je ovo plaćena praksa gdje će Hypo banka izdvajati bruto iznos od 239,81 KM po studentu odnosno neto 150 KM, nakon što se državi uplate doprinosi.“, dodala je Balaban.

Prva grupa studenata biće rasopređena u centrali i poslovnicama Hypo banke u Banjoj Luci (10), te po jedno u Mrkonjić Gradu, Čelincu, Prijedoru, Laktašima, Doboju i Modriči. Zavisno od sektora u kojima su raspoređeni svoja prva iskustva sticaće u dijelu makoekonomskih istraživanja, radu na izradi ekonomskih publikacija, istraživanja tržišta, organizaciji marketinških kampanja, sponzorstava, promociji proizvoda i usluga banke, te direktnog iskustva u poslovnicama banke širom RS.

Sam odabir praktikanata radio se na način da se prednost davala studentima ili apsolventima koji su se prijavili Savezu studenata Ekonomskog fakulteta sa željom da obavljaju praksu u Hypo banci. Od prijavljenih studenata i apsolvenata izabrana je prva grupa apsolvenata sa najboljim prosjekom ocjena.

Novinarima se obratila i Milana Dojčinović, apsolvent sa smjera Međunarodna ekonomija, koja će praksu obavljati u Odjelu marketinga/PR-a Hypo banke.

© www.hypo-alpe-adria.rs.ba

„Ovo je moje prvo radno iskustvo van fakulteta i osjećaj je fantastičan. Od samog prijema, profesionalizma pa do radnih uslova. Moja želja je bila da radim u odjelu za marketing i PR jer sam već radila za studentski časopis. Srećna sam što će veliki broj mojih kolega sa fakulteta dobiti priliku da svoje prvo radno iskustvo steknu u kompaniji kao što je Hypo banka.“

PODSJETNIK

U februaru mjesecu ove godine potpisan je dvogodišnji ugovor o strateškom partnerstvu između Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Hypo banka Banja Luka se tim ugovorom obavezala da će donirati 50 novih lap-top računara za potrebe Ekonomskog fakulteta, finansijski podržati izdavanje studentskog časopisa Ekonomist te organizaciju međunarodne ekonomske konferencije.

Takođe, ovim ugovorom stvoreni su preduslovi za organizovan proces razmjene znanja i ideja između fakulteta i Hypo banke, što uključuje studentsku praksu i naučna istraživanja za stručne radove studenata i profesora te gostovanja stručnjaka banke kao predavača na fakultetu u dijelu koji se prije svega odnosi na bankarstvo, ali i na finansijski sektor i ekonomske teme u cijelini.
 


KONKURSI

Rok za prijavu: 27.10.2020. // Konkurs je otvoren još 4 dana.

Konkurs Grada Srebrenik za dodjelu kredita redovnim studentima u ak. 2020/21. godini