Srijeda, 19. Februar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentica SSST-a Lejla Korman primljena na prestižni univerzitet Cambridge

Srijeda, 21.08.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Diplomantica Ekonomskog fakulteta Univerziteta Sarajevske škole za nauku i tehnologiju (SSST), Lejla Korman, primljena je ove godine, sa punom stipendijom, na prestižni univerzitet Cambridge. 
 
Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju ( SSST) ima najveći procenat diplomanata koji svoje školovanje nastavljaju na svjetskim univerzitetima poput Oxforda, London School of Economics, John Hopkins University, Cambridge i drugi. 
 
Tema njenog diplomskog rada bila je ''The Validity of the Okun’s Law in Bosnia and Herzegovina’’, a prosjek ocjena tokom četiri godine studija na Univerzitetu SSST bio je 10.0.
 
"Ponosni smo na Lejlu i sve naše studente koji svojim rezultatima pokazuju zbog čega je Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju u top 600 najboljih svjetskih univerziteta za 2019. godinu. Studenti na Univerzitetu SSST studiraju po inovativnim programima i svjetskim stanadardima na engleskom jeziku. Fakulteti Političkih nauka i međunarodnih odnosa, Ekonomije i biznisa te Kompjuterskih nauka i informacionih sistema nude i dodatne specijalnosti: dvije diplome Univerziteta SSST i Univerziteta Buckingham (Velika Britanija), uz mogućnost učenja njemačkog jezika", saopćili su sa SSST-a.
 
Iz SSST-a istiću da su ponosni na svoje studente jer su među najtraženijim na tržištu rada, te svoje akademsko usavršavanje nastavljaju kao stipendisti svjetskih univerziteta.

KONKURSI

Rok za prijavu: 18.03.2020. // Konkurs je otvoren još 28 dana.

Konkurs Fondacije Granoff za stipendiranje 20 studenata Univerziteta u Bosni i Hercegovini

Rok za prijavu: 21.02.2020. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Javni poziv Opštine Srebrenica za dodjelu stipendija u akademskoj 2019/20. godini