Četvrtak, 09. Juli 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentima prvog ciklusa studija PIK d.o.o. dodjelu 10 stipendija za ak. 2019/20. godinu

Ponedjeljak, 22.07.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Redovnim i samofinansirajućim studentima prvog ciklusa studija visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini PIK d.o.o. Sarajevo dodjeljuje 10 stipendija za akademsku 2019/20. godinu.
 
Studentima će u akademskoj 2019/20. godini biti dodijeljeno 1000 KM kroz deset (10) jednakih mjesečnih rata od 100,00 KM, a pravo na dodjelu stipendija imaju redovni i samofinansirajući studenti koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine, uz uslove da su državljani Bosne i Hercegovine, da  su redovni studenti prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama na teritoriji BiH, da ne primaju stipendiju iz drugih izvora stipendiranja i da nisu zaposleni na određeno ili na neodređeno vrijeme.
 
Kao posebni kriteriji navode se akademski esej ili tekst na temu “Analiza trenutnog stanja i prijedlog mjera poboljšanja na OLX.ba”, poželjno učešće na odabranim domaćim ili međunarodnim studentskim programima ili projektima vezanim za poduzetništvo, startup-e i inovacije, poželjno iskustvo u pokretanju vlastite poslovne ideje u formi koncepta, prototipa, patenta ili publikacija naučnog, eksperimentalnog ili drugog stručnog rada i pitch prezentacija vlastite ideje, startupa, patenta ili projekta na kojem trenutno radite.
 
 

KONKURSI