Srijeda, 17. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentske stipendije Bosana Fondacije za akademsku 2018/19. godinu

Četvrtak, 02.08.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Bosana Fondacija iz Los Anđelesa raspisala je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog (I) ciklusa studija s područja države Bosne i Hercegovine za akademsku 2018/19. godinu.

Pravo prijave za dodjelu stipendija Bosana Fondacije imaju državljani BiH, koji su redovni studenti nekog od državnih fakulteta u BiH, uz uslove da nisu stariji od 21 godinu kada upisuju prvu godinu studija i da upisuju ili pohađaju prvi ciklus studija u 2018/19. godini.

U konkursu se, između ostalog, navodi da prednost imaju kandidati koji su trenutno smješteni u domu za nezbrinutu djecu ili su u prošlosti bili smješteni u domu za nezbrinutu djecu, pedagoškoj zajednici ili hraniteljskoj porodici, dok se opći uspjeh iz srednje škole, nagrade, priznanja, osvojena mjesta na takmičenjima, socijalni status navode kao kriteriji za dodjelu stipendija.

Prijave na konkurs podnose se na online obrascu koji se može preuzeti na internet stranici Bosana Fondacije (www.bosanfoundation.org). Uz popunjenu prijavu na konkurs potrebno je priložiti dokumentaciju kojom se potvrđuju činjenice definisane u kriterijima i uslovima prijave, a dokumentacija se prilaže u elektronskom formatu i potrebno je skenirati originalne dokumente mjerodavnih službi.

Prijava se popunjava elektronski i predaje direktno na našoj web stranici, zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom.

Prijave za stipendiju mogu se izvršiti do 15. augusta 2018. godine, a za više detalja pogledati Konkurs Bosana Fondacije za dodjelu stipendija redovnim studentima s područja države BiH za akademsku 2018/19. godinu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 20 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu