Srijeda, 31. Maj 2023.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentske stipendije Grada Zvornik za akademsku 2022/23. godinu

Ponedjeljak, 28.11.2022. // Izvor: Stipendije.ba // Novost


Gradska uprava Zvornik raspisala je Konkurs za dodjelu studentskih stipendija redovnim studentima za akademsku 2022/23. godinu, za šta je u Budžetu Grada planirano je 200.000KM.

"Pravo na dodjelu gradskih stipendija imaju redovni studenti fakulteta, visokih i viših škola koji imaju stalno mjesto prebivališta na teritoriji Grada Zvornik i studiraju na fakultetima u Republici Srpskoj, Federaciji BiH ili Republici Srbiji, pravo na stipendiju nemaju studenti koji su izgubili jednu od prethodnih godina studija, koji su korisnici stipendije od strane drugog davaoca, koji imaju prosjek ocjena manji od 7,50, osim za studente iz člana 5. stav 4. i 5. i člana 13 stava 2., koji imaju status apsolventa, koji su stariji od 26 godina i koji ne dostave kompletnu dokumentaciju utvrđenu Konkursom, studenti prve godine studija, osim „nosiocima Vukove diplome“ i studenti na listi „Slabo materijalno stanje“ (za više od jednog studenta iz istog porodičnog domaćinstva; čiji ukupni mjesečni prihodi po članu porodice prelaze 400 KM, čiji je roditelj vlasnik ili suvlasnik kapitala u privrednom društvu)", navodi se u konkursu.

Stipendije u ukupnom iznosu od 1.000 KM će se isplaćivati u 10 mjesečnih rata, za studente koji ispunjavaju sve uslove predviđene Konkursom, biće dodijeljene svim studentima sa prosjekom ocjena većim od 8,50, svim studentima prve godine studija a koji su nosioci „Vukove diplome“ iz srednje škole, svim studentima bez oba roditelja i studentima sa smetnjama u razvoju, te za 10 studenata master studija sa prosjekom ocjena većim od 9,00, dok studentima slabog materijalnog stanja, studentima iz porodica ratnih vojnih invalida od 1 do 4 kategorije i civilnih žrtava rata, te studentima iz višečlanih porodica visina stipendije i broj rata biće određeni na osnovu broja prispjelih prijava i raspoloživih sredstava.

U konkursu se, između ostalog, navodi da studenti koji su u prethodnoj školskoj godini bili stipendisti Grada Zvornik, da bi stekli pravo na stipendiju u školskoj 2022/23, potrebno je da ponovo konkurišu i podnesu svu potrebnu dokumentaciju po ovom Konkursu.

Prijave na Konkurs sa potrebnom dokumentacijom student dostavlja na šalter Gradske uprave grada Zvornik ili putem poštena adresu: Gradska uprava Grada Zvornik, Komisija za stipendije, Svetog Save 124, 75400 Zvornik, a obrasci zahtjeva i izjava mogu se preuzeti na šalteru Gradske uprave Zvornik i na internet stranici Gradske uprave.

Konkurs ostaje otvoren do 26. decembra 2022. godinea za više informacija pogledati Konkurs Grada Zvornik za dodjelu stipendija studentima u školskoj 2022/23. godini.