Srijeda, 26. Februar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentske stipendije Općine Bosanska Krupa za akademsku 2019/20. godinu

Ponedjeljak, 03.02.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Općina Bosanska Krupa objavila je Javni konkurs za dodjelu općinskih stipendija redovnim studentima iz Bosanske Krupe za akademsku 2019/2020. godinu.
 
Stipendija Općine Bosanska Krupa namijenjena je studentima koji imaju prebivalište na području općine Bosanska Krupa u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina, državljanima Bosne i Hercegovine koji prvi put upisuju godinu u akademskoj 2019/2020. na jednom od državnih fakulteta bosanskohercegovačkih univerziteta u svojstvu redovnog studenta, uz uslov da nisu korisnici druge stipendije. 
 
Pravo na stipendiju ne može ostvariti student prve godine studija, osim ako se ne radi o učeniku generacije ili učeniku koji je u sva četiri razreda srednje škole imao prosjek ocjena 5,00. Bez obzira što je student prve godine studija, može ostvariti pravo na stipendiju i u slučaju ako je pripadnik boračke populacije, te ukoliko je upisao deficitarno zanimanje kao što je navedeno u konkursu.
 
"Inače, ovo je 11. godina zaredom kako Općina Bosanska Krupa dodjeljuje stipendiju svim redovnim studentima i da njenu visinu utvrđuje tako što iznos budžetskih sredstava planiran za tu namjenu podijeli na broj korisnika stipendije. Do sada je u ovu svrhu iz budžeta Općine Bosanska Krupa utrošeno 1.370.188,00 KM", navode iz Općine Bosanska Krupa.
 
Konkurs ostaje otvoren do 17. februara, a svi detalji vezani za prijavu mogu se pronaći u konkursu objavljenom i na zvaničnoj internet stranici Općine Bosanska Krupa
 

KONKURSI

Rok za prijavu: 18.03.2020. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs Fondacije Granoff za stipendiranje 20 studenata Univerziteta u Bosni i Hercegovini