Srijeda, 14. April 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentske stipendije općine Bosanska Krupa za akademsku 2020/21. godinu

Subota, 06.03.2021. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
 
Općina Bosanska Krupa objavila je Javni konkurs za dodjelu općinskih stipendija redovnim studentima
u akademskoj 2020/21. godini.

Pravo učešća na konkursu za dodjelu stipendija imaju redovni studenti koji imaju prebivalište na području Općine Bosanska Krupa u neprekidnom trajanju najmanje pet godina prije podnošenja zahtjeva za stipendiju, uz uslove da su državljani Bosne i Hercegovine, da su kao redovni studenti upisali drugu, treću, četvrtu, petu ili šestu godinu studija, a studenti koji studiraju po bolonjskim principima drugu, treću ili četvrtu godinu prvog ciklusa studija, odnosno prvu ili drugu godinu drugog ciklusa studija na nekoj državnoj visokoškolskoj ustanovi, da nemaju status apsolventa i da nisu korisnici druge stipendije ili subvencija za troškove školarine, smještaja u studentske domove i/ili ishrane iz sredstava budžeta ili drugog davaoca, dok pravo pravo učešća na konkursu za dodjelu stipendije nemaju studenti koji se obrazuju uz rad, vanredni studenti, studenti koji obnavljaju godinu studija i studenti koji su u okviru istog stepena već stipendirani od bilo kojeg davaoca stipendije.
 
U konkurusu se, između ostalog, kao deficitarna zanimanja za akademsku 2020/21. godinu navode: dipl. ing. ili bakalaureat građevine, dipl.ing. geodezije, dipl. ing. ili bakalaureat arhitekture, magistar farmacije, doktor medicine, diplomirani hemijski inžinjer, dipl.ing.mašinstva i dipl.ing.elektrotehnike.
 
Stipendija će se isplaćivati mjesečno u jednakim iznosima za 10 (deset) mjeseci za period oktobar 2020. – juli 2021. godine. Visina studentske stipendije utvrdit će se na način što će se iznos budžetskih sredstava planiran za tu namjenu podijeliti na broj korisnika stipendije. Visina stipendije studentima sa prosječnom ocjenom 9,5 i više iznosi 200,00 KM.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom iz poglavlja III Javnog konkursa podnose se u zatvorenoj koverti sa naznakom „Prijava na konkurs za stipendije – ne otvaraj“ putem pošte na adresu: Općina Bosanska Krupa; Služba za opću upravu i društvene djelatnosti; Terzića bb, 77240 Bosanska Krupa, a može se predati lično na prijemnom šalteru Općine Bosanska Krupa svakim radnim danom.

Prijave za stipendije moguće je poslati do 18. marta, a za više detalja pogledati Konkurs Općine Bosanska Krupa za dodjelu stipendija redovnim studentima u akademskoj 2020/21. godini.