Utorak, 23. April 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentske stipendije Opštine Kostajnica za akademsku 2018/19. godinu

Petak, 23.11.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Opština Kostajnica objavila je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog ciklusa studija sa područja opštine Kostajnica, koji će nakon završenog studija steći visoku stručnu spremu.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2018/19. godinu za deficitarna zanimanja, za uspjeh na studiju, prema socijalnom statusu i sportska stipendija, a studenti mogu konkurisati samo za jedanu vrstu stipendije, uz uslov da imaju i najmanji prosjek ocjene iz prethodnih godina studija 7,00, odnosno prosjek na četverogodišnjem školovanju 4,51.
 
Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti prve i viših godina studija koji imaju prebivalište na području opštine Kostajnica u neprekidnom trajanju, dužem od dvije godine prije podnošenja prijave na konkurs, uz uslove da nisu obnovili ni jednu godinu studiranja na upisanoj visokoškolskoj ustanovi, izuzev studenata koji konkurišu za stipendiju prema socijalnom statusu, a po uslovima predviđenim Odlukom o dodjeli stipendija opštine Kostajnica studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama (Službeni Glasnik opštine Kostajnica, br.03/17), da nisu stariji od 26 godina, da nisu u toku studiranja na visokoškolskoj ustanovi, da nisu disciplinski odgovarali za povrede etičkog kodeksa ustanove i da ne primaju stipendiju iz drugih javnih izvora stipendiranja.

Prema opštinskom konkursu deficitarna zanimanja za aktuelnu godinu su: doktor medicine/diplomirani stomatolog/Diplomirani farmaceut, diplomirani inženjer elektrotehnike, diplomirani inženjer mašinstva, profesor fizike/matematike, doktor veterine, diplomirani pravnik/dipl. pravnik za bezbjednost i kriminalistiku, diplomirani inženjer arhitekture/građevine/geodezije, diplomirani farmaceut, diplomirani vaspitač predškolske djece i diplomirani socijalni radnik.

Obrazac prijave za Javni konkurs, kao i obrazac Izjave da student ne prima stipendiju od drugih stipenditora i Izjavu da student u toku studiranja na visokoškolskoj ustanovi nije disciplinski odgovarao za povrede etičkog kodeksa ustanove, mogu se preuzeti u šalter sali opštine Kostajnica kod službenika  na info pultu ili putem interneta na stranici www.opstina-kostajnica.com.
 
Iz Opštine napominju da se prijave podnose Odjeljenju za privredu, finansije i društvene djelatnosti Opštine Kostajnica putem prijemne kancelarije ili poštom na adresu – Opština Kostajnica, Svetosavska 11 – Prijava na Konkurs za dodjelu stipendija, a sve potrebne informacije se mogu dobiti na telefon 052-663-113/139 lokal 24, Haseda Suljanović, ili lično u Odjeljenju za privredu, finansije i društvene djelatnosti, opštinske uprave opštine Kostajnica.
 
Konkurs ostaje otvoren do 9. decembra, a za više detalja pogledati Javni konkurs Opštine Kostajnica za dodjelu stipendija u ak. 2018/19. godini

KONKURSI