Srijeda, 17. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentske stipendije Opštine Srebrenica za akademsku 2018/19. godinu

Srijeda, 30.01.2019. // Izvor: Srna // Novost
Opština Srebrenica objavila je Javni poziv za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2018/19. godinu za redovne studente državnih fakulteta za koje je obezbijedila planiranih 60.000 KM.

U javnom pozivu se navodi da će se stipendije dodijeliti redovnim studentima I ciklusa studija sa prosjekom ocjena iznad devet, kao i brucošima koji su dobitnici diplome "Vuk Karadžić" za uspjeh u srednjoj školi, a na Javni poziv nemaju pravo aplicirati vanredni studenti, studenti koji studiraju na privatnim fakultetima, studenti koji su obnavljali godinu, studenti stariji od 26 godina i studenti koji su u statusu apsolventa.

Uslovi za dobijanje stipendije su da kandidati imaju status redovnog studenta na državnom fakultetu u BiH ili inostranstvu, da ima prebivalište na području Opštine Srebrenica i da nije nije korisnik stipendije po bilo kom drugom osnovu.

Za studente koji budu aplicirali na javni poziv, a studiraju van granica Bosne i Hercegovine (osim studenata koji studiraju u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji) obavezni su dostaviti ovjerene prevode dokumentacije koju izdaju fakulteti na kojima studiraju.

Prijave sa traženom dokumentacijom mogu se dostaviti lično ili putem pošte, na adresu: Opština Srebrenica, Komisiji za dodjelu studentskih stipendija Opštine Srebrenica, ul. Srebreničkog odreda bb, sa naznakom: ,,JAVNI POZIV ZA DODJELU STUDENTSKIH STIPENDIJA 2018/2019.
 
Konkurs ostaje otvoren do 25. februara, a za više informacija pogledati Javni poziv opštine Srebrenica za dodjelu stipendija u akademskoj 2017/18. godini.

KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 20 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu