Srijeda, 26. Februar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentske stipendije Opštine Srebrenica za akademsku 2019/20. godinu

Utorak, 11.02.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Opština Srebrenica objavila je Javni poziv za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2019/20. godinu za redovne studente državnih fakulteta za koje je obezbijedila planiranih 60.000 KM.

Pravo na dodjelu opštinskih stipendija imaju redovni studenti na državnim fakultetima u BiH ili inostranstvu, uz uslove da imaju prebivalište na području Opštine Srebrenice i da nisu korisnici stipendije po bilo kom drugom osnovu, dok pravo na stipendije nemaju vanredni studenti, studenti koji studiraju na privatnim fakultetima, studenti koji drugi put upisuju istu godinu studija, studenti stariji od 26 godina i studenti koji su u statusu apsolventa. 

Studentska stipendija će se dodjeliti svim studentima koji imaju pravo prijave na Javni poziv i koji ispunjavaju opšte kriterije, a koji imaju prosjek ocjena iz prethodnih godina studija viši od 9,00 kao i studentima prve godine koji su „Vukovci“ odnosno koji su  sve razrede srednje škole završili sa odličnim uspjehom, a koji su uredno dostavili traženu dokumentaciju iz javnog poziva.

Iz Opštine napominju da  studenti koji budu aplicirali na Javni poziv, a studiraju van granica Bosne i Hercegovine (osim studenata koji studiraju u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji) obavezni su dostaviti ovjerene prevode 
dokumentacije koju izdaju fakulteti na kojima studiraju. 

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte, na adresu: Opština Srebrenica, Komisiji za dodjelu studentskih stipendija Opštine Srebrenica, ul. Srebreničkog odreda bb, 75 430 Srebrenica sa naznakom: „JAVNI POZIV ZA DODJELU STUDENTSKIH STIPENDIJA U AKADEMSKOJ 2019/2020. GODINI.
 
Konkurs ostaje otvoren do 21. februara, a za više informacija pogledati Javni poziv opštine Srebrenica za dodjelu stipendija u akademskoj 2019/20. godini.

KONKURSI

Rok za prijavu: 18.03.2020. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs Fondacije Granoff za stipendiranje 20 studenata Univerziteta u Bosni i Hercegovini