Subota, 08. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Treći EducationUSA sajam visokog obrazovanja 7. aprila u Sarajevu

Srijeda, 09.03.2016. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

EducationUSA Centar u Sarajevu organizuje treći proljetni EducationUSA sajam visokog obrazovanja koji će se održati 07. aprila 2016. godine od 17:00 do 20:00 sati u Networks, Skenderpašina 1, u Sarajevu.

Na sajmu će se predstaviti 11 američkih univerziteta: American University in Bosnia and Herzegovina, Bentley University Graduate School of Business, Central Penn College, Fairleigh Dickinson University, Minerva Schools at KGI, New York University Abu Dhabi, SCAD, The University of Arizona, University at Buffalo, The State University of New York, Webster University, i West Virginia University.

Također, učenici i studenti koji dođu na sajam će imati priliku da se upoznaju sa vrlo jedinstvenim stipendijskim programima za učenike i studente iz BiH: stipendijskim programima za dodiplomski studij na prestižnoj Vojnoj akademiji (West Point) i Akademiji zrakoplovnih snaga (Air Force Academy) za BiH državljane.

Pored toga, na Sajmu će učestvovati i Ured za odnose sa javnošću Američke ambasade u Bosni i Hercegovini koji će predstaviti Fulbright  programe stipendiranja za postdiplomce, kao i novi Global Undergraduate Exchange Program za studente  kao i druge postojeće programe stipendirane od strane Američke vlade.

Za posjetu sajmu se već možete registrovati na http://bit.ly/1WZcjs3.

Registracija je vrlo jednostavna i besplatna!


KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 27 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu