Srijeda, 05. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Trostruko više kandidata nego stipendija

Nedjelja, 19.12.2010. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Za stipendije Fondacije “Dr Milan Jelić” konkurisalo je 323 studenta, a biće dodijeljeno 110 stipendija.

Rekla je ovo “Glasu Srpske” direktor Fondacije “Dr Milan Jelić” Tanja Đaković i dodala da bi preliminarni rezultati konkursa mogli biti poznati već krajem mjeseca, dok će konačna rang-lista biti objavljena sredinom januara.

- Očekujemo da stigne još poneka prijava studenata iz inostranstva, jer su kandidati imali pravo da ih pošalju do 15. decembra, tako da će sve prijave koje budu poslate poštom sa tim datumom biti uvažene - istakla je Đakovićeva.

Prema njenim riječima, Komisija Fondacije je već zasjedala i pregledala prijave, a imaju rok od 14 dana da utvrde konačan broj pristiglih prijava, te da objave preliminarne rezultate.

- Kada se objave preliminarni rezultati, studenti imaju rok od osam dana da podnesu žalbu, a poslije njihovih razmatranja biće sastavljena konačna rang-lista - kazala je Đakovićeva. Mjesečni iznos stipendije za studente koji studiraju u BiH je 400 maraka, a za studente koji studiraju u inostranstvu 800 maraka.

Stipendije

Od ukupno 110 stipendija iz Fondacije “Dr Milan Jelić”, 35 stipendija biće dodijeljeno studentima koji studiraju u inostranstvu i 75 studentima u BiH.

- Od ukupno 75 stipendija za studente u BiH, 16 stipendija je za studente inženjerstva i tehnologije, 14 za studente prirodnih nauka, po 12 stipendija za studente medicinskih ili poljoprivrednih nauka, deset za studente društvenih nauka, šest za studente humanističkih nauka i pet stipendija za studente iz oblasti umjetnosti - kazala je Đakovićeva.

Izvor: www.glassrpske.com
 


KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 30 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu