Utorak, 26. Mart 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

U Sarajevu održan informativni sastanak dobitnika stipendija programa mobilnosti

Četvrtak, 21.06.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Danas je Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu organizovala informativni sastanak sa stipendistima, gdje su im predstavili sve potrebne akademske i administrativne informacije, od njihovih prava, obaveza i odgovornosti, a koje ih očekuju prije, u toku i nakon mobilnosti.
 
Ovo je ujedno bila prilika da se stipendisti međusobno i upoznaju i razmijene dosadašnja iskustva sa programima mobilnosti. Pomenuta služba je pripremila promotivni materijal na kojem se nalaze sve potrebne informacije, a nakon prezentacije održana je i aktivna sesija pitanja i odgovora za bolje definisanje njihovih aktivnosti u budućnosti.
 
"Na osnovu raspisanih konkursa u ljetnom semestru akademske 2017/18. godine, odabrani su studenti, nastavnici i saradnici Univerziteta u Sarajevu, odnosno stipendisti ovih programa da dio svoje akademske edukacije, odnosno akademskog/administrativnog rada i usavršavanja provedu na partnerskim univerzitetima u zemljama Evrope. Univerzitet u Sarajevu u zimskom semestru 2018/2019. godine šalje 58 studenata na partnerske univerzitete u Evropi, s tim da ovaj broj nije konačan jer su još aktuelni neki od konkursa za zimski semestar", navodi se u saopćenju Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu.
 
Iz Službe podsjećaju da je učešćem u programima mobilnosti, Univerzitet u Sarajevu omogućio da nekoliko stotina studenata, nastavnika i saradnika učestvuju u akademskoj i administrativnoj mobilnosti sa partnerskim univerzitetima širom Evrope. Od 2008. godine, Univerzitet u Sarajevu je prisutan u evropskim obrazovnim programima, kroz Erasmus Mundus i CEEPUS, od 2014. u programu Mevlana, a od 2015. godine i kroz Erasmus+ program.

KONKURSI

Rok za prijavu: 06.04.2019. // Konkurs je otvoren još 10 dana.

Konkurs Općine Lukavac za dodjelu stipendija učenicima i studentima u budžetskoj 2019. godini

Rok za prijavu: 10.04.2019. // Konkurs je otvoren još 14 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 28.03.2019. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs opštine Petrovo za stipendiranje redovnih studenata u 2019. godini