Ponedjeljak, 22. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

U Sarajevu održan informativni sastanak sa stipendistima Erasmus+ programa za ak. 2019/20. godinu

Utorak, 18.06.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Na osnovu raspisanih konkursa u ljetnom semestru akademske 2018/19. godine odabrani su studenti, nastavnici i saradnici Univerziteta u Sarajevu odnosno stipendisti Erasmus+ programa da dio svoje akademske edukacije i akademskog ili administrativnog rada i usavršavanja provedu na partnerskim univerzitetima širom Evrope.

Univerzitet u Sarajevu u zimskom semestru 2019/20. godine šalje 82 studenta i 18 članova akademskog i administrativnog osoblja, s tim da ovaj broj nije konačan, jer su još aktuelni neki od konkursa za zimski semestar. 
 
Danas je tim povodom Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu organizirala informativni sastanak sa stipendistima, gdje su im predstavljene sve potrebne akademske i administrativne informacije, od njihovih prava i obaveza do odgovornosti prije, u toku i nakon mobilnosti. 
 
Ovo je ujedno bila prilika da se stipendisti međusobno upoznaju i razmijene dosadašnja iskustva sa prijavama i očekivanjima od ovog programa mobilnosti. Spomenuta služba je pripremila prezentaciju sa svim potrebnim informacijama, a nakon prezentacije održana je i aktivna sesija pitanja i odgovora za bolje definiranje njihovih aktivnosti u budućnosti.
 
Učešćem u programima mobilnosti Univerzitet u Sarajevu je omogućio da nekoliko hiljada studenata, nastavnika i saradnika učestvuje u akademskoj i administrativnoj mobilnosti sa partnerskim univerzitetima širom Evrope. Samo kroz Erasmus+ program (od 2014. godine) Univerzitet u Sarajevu je poslao 1.027 svojih studenata, nastavnika i saradnika, dok smo primili 537 stranih studenata, nastavnika i saradnika na naš univerzitet.
 

KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 15 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu