Nedjelja, 25. Avgust 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

U Sarajevu održan sastanak sa dobitnicima stipendija programa mobilnosti

Petak, 11.01.2019. // Izvor: Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu // Novost
Danas je Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu organizirala informativni sastanak sa stipendistima, pri čemu su im predstavljene sve potrebne akademske i administrativne informacije, od njihovih prava, obaveza i odgovornosti, a koje ih očekuju prije, u toku i nakon mobilnosti. 

Ovo je ujedno bila prilika da se stipendisti međusobno upoznaju i razmijene dosadašnja iskustva na programima mobilnosti. Nakon prezentacije održana je i aktivna sesija pitanja i odgovora za bolje definiranje njihovih aktivnosti u budućnosti.
 
Iz Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta istiću da je na osnovu raspisanih 39 Erasmus+ konkursa u zimskom semestru akademske 2018/19. godine, zaprimljeno je nekoliko stotina prijava, te je odabrano 140 studenata, nastavnika i saradnika Univerziteta u Sarajevu, tj. stipendista Erasmus+ programa, da dio svoje akademske edukacije odnosno akademskog/administrativnog rada i usavršavanja provedu na partnerskim univerzitetima u zemljama Evrope. 
 
Učešćem u programima mobilnosti Univerzitet u Sarajevu je omogućio da nekoliko hiljada studenata, nastavnika i saradnika učestvuje u akademskoj i administrativnoj mobilnosti sa partnerskim univerzitetima širom Evrope.

Iz Službe podsjećaju da je od 2008. godine Univerzitet u Sarajevu prisutan u evropskim obrazovnim programima kroz Erasmus Mundus i CEEPUS, od 2014. u programu Mevlana, a od 2015. godine i kroz Erasmus+ program. Još od prije Univerzitet u Sarajevu je aktivan u obostranoj mobilnosti kroz bilateralne sporazume ili programe vlada stranih predstavništava u Bosni i Hercegovini.

KONKURSI

Rok za prijavu: 05.11.2019. // Konkurs je otvoren još 2 mjeseca, 12 dana.

Chevening Scholarships for International Students for the academic year 2019/2020

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 11 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu