Subota, 08. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Učenicima generacije s područja Grada Cazina dodjeljene stipendije za šk. 2018/19. godinu

Utorak, 24.12.2019. // Izvor: Nagrade za osnovce // Novost
Učenici osnovnih škola s područja Grada Cazina koji su proteklu školsku 2018./2019.godinu završili s priznanjem „Učenik generacije“ od danas su stipendisti Grada za tekuću školsku godinu.

Školski uspjeh, koji je nagrađen i na kraju školske godine kada je za njih organiziran prijem kod gradonačelnika Cazina, danas je dobio još jednu dimenziju jer, kako je istaknuto, obrazovanje zaslužuje svaki vid podrške.
 
Jusuf Topić- OŠ Skokovi, Amila Arnautović- OŠ Stijena, Ajdina Begić- OŠ Ostrožac, Dino Aličajić- OŠ Tržačka Raštela, Džejlan Hadžić- OŠ Ćoralići, Ajdin Beganović - OŠ Pećigrad, Ilhan Džehverović- OŠ Šturlić, Surejja Dervić- OŠ Cazin II, Dželila Hodžić- OŠ Gornja Koprivna,  Muamer Hirkić- OŠ Liskovac i Emina Alagić je učenica generacije u OŠ Cazin 1, sada su već učenici srednjih škola koji nastavljaju nizati svoje uspjehe i stipendije Grada trebale bi im na tom putu biti i podstrek i podrška.
 
„Svakako je to jedan poticaj za dijete jer neko vidi da se trudi i da radi, a i potrebe su danas velike tako da će ovo sigurno biti i financijska olakšica za nas roditelje“, kazala je Dijana Aličajić, majka učenika generacije.
 
Po riječima Jusufa Topića, sada već učenika srednje elektro- tehničke škole, stipendija je još jedno priznanje. –„Meni će ovo sigurno biti motivacija da postignem još veće uspjehe u svom daljem školovanju“, rekao je.
 
Da je stipendija ono što predstavlja podršku mladima, potvrdio je i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević. –„Željeli smo još jednom istaknuti činjenicu da su oni učenici generacije i da su u osnovnoj školi uložili puno truda, da su djeca i omladina na koju mi možemo biti ponosni. Želimo im dati poticaj da se obrazuju, da uče, da budu najbolji nasljednici. Prelijepo ih je danas vidjeti i razgovarati s njima i pokazati im da su oni za nas bitni i da su važni za našu zajednicu“, istaknuo je gradonačelnik Ogrešević.

KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 27 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu