Ponedjeljak, 22. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Učeničke i studentske stipendije Općine Hadžići za šk./ak. 2018/19. godinu

Ponedjeljak, 19.11.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Općina Hadžići objavila je Konkurs za dodjelu stipendija srednjoškolcima i studentima za period od deset mjeseci  školske/akademske 2018/19. godine.
 
Općina će u aktuelnoj školskoj/akademskoj godini dodijeliti 45 učeničkih i 55 studentskih stipendija.
 
Pravo prijave na dodjelu stipendija imaju redovni srednjoškolci i studenti koji imaju prebivalište – boravište na području Općine Hadžići, uz uslove da su redovno upisani učenici u školama i da imaju prosjek uspjeha iz prethodnog razreda od najmanje 4,00, da su studenti na visokoškolskim ustanovama univerziteta u FBiH i da imaju prosjek ocjena najmanji 7,00, te uspjeh iz srednje škole i prosječna ocjena najmanja  4,00 za studente prve godine.
 
Pravo prijave na dodjelu stipendija nemaju učenici i studenti koji se stipendiraju iz drugog izvora (drugi fondovi, firme ili javni sektor), koji imaju u porodici nekoga ko prima stipendiju (brat ili sestra), koji ponavljaju tekuću školsku godinu (više puta upis na tekuću godinu) i apsolventi, kandidati stariji od 25 godina starosti, izuzev fakulteta šestogodišnjeg redovnog studija (ne odnosi se na master studij).

Iz Općine podsjećaju da se prijave podnose u Općini Hadžići - Općinska služba za opću upravu, društvene djelatnosti i zajedničke poslove  (prijemni protokol), Hadžići, ul. Hadželi broj 114., gdje se mogu dobiti i obrasci prijave. 
 

KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 15 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu