Srijeda, 05. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Učeničke i studentske stipendije opštine Teslić za šk./ak. 2019/20. godinu

Srijeda, 11.12.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Opština Teslić objavila je konkurs za dodjelu studentskih i učeničkih stipendija u šk./ak. 2019/20. godinu, a konkurs ostaje otvoren do 27. decembra. 
 
Opština Teslić će u aktuelnoj šk./ak. 2019/20. godini dodjeliti ukupno 237 stipendjia i to učenicima prvog razreda srednje škole koji su u školskoj 2018/19. godini završili osnovnu školu kao dobitnici diplome „Vuk Karadžić“ - 13 stipendija, učenicima srednje škole koji su u školskoj 2018/19. godini završili razred sa prosječnom ocjenom 5,00, s tim da su i sve prethodne razrede srednje škole, ali i osnovnu školu prije toga, završili sa identičnim uspjehom - 30 stipendija, studentima deficitarnih zanimanja (mašinstvo, obućarska tehnologija i dizajn, mehanička prerada drveta, fizika (nastavni smjer), muzička kultura (nastavni smjer)) - 8 stipendija, studentima djeci poginulih boraca i RVI od I do IV kategorije, te studenti bez oba roditelja - 10 stipendija, studentima prve godine koji su sve razrede srednje škole završili sa prosječnom ocjenom 5,00 - 11 stipendija, ostali studenti prve godine - 25 stipendija, ostali studenti bez obzira na godinu studija i socijalni status - 140 stipendija.
 
Pravo na dodjelu stipendija u kategoriji učenika imaju učenici koji imaju stalno prebivalište na području opštine Teslić, a u školskoj 2018/19. godini su završili osnovnu školu kao dobitnici diplome „Vuk Karadžić“, a nakon toga redovno upisali neku od srednjih škola ili da su kao učenici srednje škole u protekloj godini završili razred s prosječnom ocjenom 5,00, s tim da su i sve prethodne razrede u toj školi, ali i osnovnu školu prije toga, završili sa identičnim uspjehom. Dok pravo na dodjelu stipendija u kategoriji studenata imaju stalno prebivalište na području opštine Teslić, da su redovni studenti visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini ili nekoj drugoj državi nastaloj raspadom bivše Jugoslavije, da kao studenti prvog ciklusa studija nisu stariji od 25 godina, da su prvi put upisani na godinu studija za koju konkurišu za stipendiju, da nisu ponavljali više od dvije godine u toku studija, da ne primaju stipendiju iz drugih javnih izvora finansiranja.
 
Konkurs je otvoren do 27. decembra 2019. godine, a više detalja pogledati Javni konkurs opštine Teslić za dodjelu studentskih i učeničkih stipendija u šk./ak. 2019/20. godini.
 

KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 30 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu