Četvrtak, 04. Juni 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Udruženje ŠA Fest dodjeljuje stipendije iz Fonda Dalibor Popović Mikša za ak. 2019/20. godinu

Nedjelja, 03.11.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Udruženje ŠA Fest objavilo je Konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda Dalibor Popović Mikša u akademskoj 2019/20. godini studentima 2, 3. i 4. godine fakulteta likovnih umjetnosti u Bosni i Hercegovini i regionu.

„Ovom stipendijom, ispunili smo obećanje i pokazali da smo ozbiljni i iskreni u svojim namjerama da podržavamo umjetnost u svakom obliku. ŠA Fest je priča u koju smo svi zajedno uključeni, koja budi sve ono dobro što nosimo u sebi, putem koje postajemo filantropi, promovišemo prave vrijednosti, čuvamo sjećanje na Mikšu i jedva čekamo sljedeći ŠA Fest. Kako raste Festival, tako će rasti i broj stipendija, donacija i drugih vidova podrške umjetnosti“, izjavio je Goran Krivić, predsjednik Udruženja ŠA Fest, ističući da nakon ovog dolazi još dosta novih, lijepih iznenađenja.

Pravo na dodjelu stipendija imaju državljani BiH, uz uslove da imaju do 30 godina, da imaju status redovnog studenta, da su u tekućoj akademskoj godini prvi put upisani u godinu studija, da u dosadašnjem studiranju nisu obnovili nijednu godinu studija, da ne primaju stipendiju drugog davaoca, da imaju prosjek ocjena iznad 7,50 i da su studenti Akademije umjetnosti (Univerzitet u Banjoj Luci, studijski program: Likovne umjetnosti), Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Akademije likovnih umjetnosti Trebinje, Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg (Sveučilište u Mostaru), Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu (odsjeci: Grafički dizajn, Primenjena grafika, Primenjeno slikarstvo, Primenjeno vajarstvo, Konzervacija i restauracija), Akademije umetnosti (Univerzitet u Novom Sadu, studijski programi:Likovne umetnosti, Primenjene umetnosti i dizajn (modul Grafički dizajn i modul Ilustracija), Fakulteta umetnosti u Nišu (Univerzitet u Nišu, studijski programi: Likovne umetnosti i Primenjene umetnosti).
 
Iz Udruženja istiću da prednost pri odabiru stipendista će imati uspješniji studenti slabijeg socijalno-ekonomskog statusa, studenti koji su osvajali nagrade, odnosno učestvovali u stručnim takmičenjima/konkursima/kolonijama, te studenti koji su aktivni po pitanju društveno odgovornih aktivnosti u zajednici u kojoj žive ili studiraju.
  
Period stipendiranja traje 9 mjeseci u toku akademske 2019/20. godine, a studentu će se mjesečno isplaćivati stipendija u iznosu od 200 KM.

Iz Udruženja napominju da se student obavezuje da će završiti studijsku godinu u roku, te da će za potrebe ŠA Festa 30 dana (u julu 2020. godine) biti na raspolaganju u organizaciji ŠA Ulice i ŠA Festa.
 
Prijave, sa skeniranim ili fotografisanim potrebnim dokumentima, se mogu dostaviti na e-mail adresu  stipendije@shafest.com najkasnije do 15. novembra, a za više detalja pogledati Konkurs Udruženja ŠA Fest za dodjelu stipendija iz Fonda Dalibor Popović Mikša u akademskoj 2019/20. godini.

ŠA Fest je memorijalni festival posvećen prerano preminulom muzičaru i umjetniku Daliboru Popoviću Mikši. Održava se svakog avgusta u Prijedoru, a jedan od ciljeva festivala upravo je podrška mladim, vrijednim i talentovanim umjetnicima.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 26 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 16 dana.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 6 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu