Utorak, 26. Mart 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Za najuspješnije učenike iz Hercegovačko-neretvanskog kantona obezbjeđene stipendije

Ponedjeljak, 25.06.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona upriličila je u Mostaru svečanost povodom dodjele priznanja učenicima generacije u osnovnim i srednjim školama za školsku 2017/18. godinu.
 
Učenicima generacije osnovnih škola priznanja je dodijelio dr. sc. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK uputivši i njima, ali i njihovim roditeljima, nastavnicima i profesorima srdačne čestitke.

Ministar Hadžović je tom prilikom naglasao da je cilj Ministarstva promovisanje znanja i kvalitetnih učenika, a učenicima se obratio i dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.
 
"Od srca vam čestitam na postignutim priznanjima. Vi ste naš ponos i primjer drugima kako se naporan rad i trud isplate. Čestitam i vama roditeljima, nastavnicima i profesorima koji ste također zaslužni za ostvareni uspjeh naših učenika. Najuspješniji učenici srednjih škola direktno dobivaju stipendiju za daljnje univerzitetsko obrazovanje, a učenici osnovnih škola pravo na direktan upis u bilo koju srednju školu u HNŽ", kazao je dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.
 
Herceg je, između ostalog, dodao da obnova školskih objekata u svim našim općinama, stipendiranje i subvencioniranje smještaja u studentske domove, prevoz učenika, te druge aktivnosti vezane za rješavanje statusa prosvjetnih djelatnika samo su dio aktivnosti Vlade usmjerenih na poboljšanje uvjeta obrazovanja u HNK.

U ime učenika generacije, prisutnima su se obratili Nina Petković, učenica generacije Srednje muzičke škole u Mostaru i Džan Omeragić, učenik generacije VI osnovne škole koji su, uz zahvalu roditeljima i prosvjetnim djelatnicima, zahvalili Vladi i Ministarstvu koji su se nesebično trudili poboljšati uslove školovanja.

KONKURSI

Rok za prijavu: 06.04.2019. // Konkurs je otvoren još 11 dana.

Konkurs Općine Lukavac za dodjelu stipendija učenicima i studentima u budžetskoj 2019. godini

Rok za prijavu: 10.04.2019. // Konkurs je otvoren još 15 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 28.03.2019. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs opštine Petrovo za stipendiranje redovnih studenata u 2019. godini