Petak, 20. Oktobar 2017.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Obavijesti

Posljednje obavijesti:

Četvrtak, 12.10.2017.OPĆINA LUKAVACObjavljene Konačne rang liste za dodjelu općinskih stipendija u školskoj 2016/17. godini

Srijeda, 20.09.2017.Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDKIsplaćena treća rata stipendija studentima prvog i drugog ciklusa redovnog studija za ak. 2016/17. godinu

Srijeda, 30.08.2017.Ministarstvo finansija Zeničko-dobojskog kantonaIsplaćena druga rata stipendija studentima prvog i drugog ciklusa redovnog studija za ak. 2016/17. godinu

Petak, 04.08.2017.Vlada Zeničko-dobojskog kantonaIsplaćena druga rata boračkih stipendija za ak. 2016/17. godinu

Petak, 04.08.2017.Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDKIsplaćena prva rata stipendija studentima prvog i drugog ciklusa redovnog studija za ak. 2016/17. godinu

Utorak, 01.08.2017.Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDKObjavljena Konačna lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju u akademskoj 2016/17.godini

AMERIČKA AMBASADA U SARAJEVU Sutra prezentacija stipendija Vlade SAD-a na Univerzitetu „Džemal Bijedić" u Mostaru

Ponedjeljak, 25.04.2016.

Američka Ambasada u Sarajevu organizovat će sutra za studente i osoblje Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru prezentaciju stipendija Vlade SAD. Prezentacija će se održati na Pravnom fakultetu, sa početkom u 11,00 sati.

Za akademsko osoblje su zanimljivi sljedeći programi:

  • E-Teacher - je program koji omogućava nastavnicima engleskog jezika da pohađaju napredni on line kurs kako bi naprredovali u svom poslu.
  • Fulbright Foreign Visiting Scholar Program - najveći Fullbright program omogućava nastavnicima sa titulom doktora nauka da posjete institucije u SAD u trajanju do godine dana i da istražuju i predaju.  
  • Hubert H. Humphrey Fellowship - desetomjesečni program omogućava osobama koje rade u administraciji i koje se nalaze na sredini svog profesionalnog puta da obogate svoje akademsko znanje stičući praktično inskustvo kombinovanjem predavanja, prakse i konsultacija na univerzitetima u SAD.  
  • Study in the U.S. Institutes - SUSI ljetni program u trajanju od šest sedmica omogućava akademskom osoblju da se upoznaju sa društvom, obrazovnim sistemom  i kulturom SAD.   

Studente će interesovati programi: 

  • Fulbright Foreign Student Program - je namjenjen diplomiranim studentima koji mogu provoditi istraživanja za svoje master ili doktorske disertacije u bibliotekama univerziteta širom SAD.   
  • Youth Leadership Program (YLP) - je šestomjesečni program u sklopu kojeg studenti i nastavnici mogu boraviti u SAD i usvojiti principe aktivizma u zajednici i liderstva.  
  • U.S. Service Academy - studenti mogu dobiti punu stipendiju za studiranje na akademijama vojsce ili mornarice SAD.  

Program namjenjen srednjoškolcima:

  • Youth Exchange and Study (YES) Programs - omogućavaju srednjoškolcima između 15 i 17 godina da žive i pohađaju školu u SAD u trajanju od jedne godine i u isto vrijeme služe kao ambasadori kulture BiH.   

Više detalja o programima koji će biti predstavljeni možete pronaći na Oficijelnoj web stranici Ambasade.

Podjeli:                    Preuzmi:               Izvor:     Stipendije.ba

Forum

Stipendije fonda " Ikra " (Odgovora: 2570, poslednji od: ajlica123)

Kada ce stipendije Ministarstva prosvete i kulture RS-a (Odgovora: 473, poslednji od: cwele93)

Kada ce biti rezultati Fonda Sheikh Saleh Kamel BBI banke? (Odgovora: 1483, poslednji od: IstocnoodZapada)

Chevening stipendije (Odgovora: 2, poslednji od: marija)

Federalni fond za studentske zajmove (Odgovora: 234, poslednji od: diina_h)

Stipendija Vlade Italije (Odgovora: 1, poslednji od: bibipanda)

Fond Suada Dilberovic (Odgovora: 102, poslednji od: roza)

Autoceste - stipendije (Odgovora: 1, poslednji od: Snowflake12)