Ponedjeljak, 25. Juni 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Sutra prezentacija stipendija Vlade SAD-a na Univerzitetu „Džemal Bijedić" u Mostaru

Ponedjeljak, 25.04.2016. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Američka Ambasada u Sarajevu organizovat će sutra za studente i osoblje Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru prezentaciju stipendija Vlade SAD. Prezentacija će se održati na Pravnom fakultetu, sa početkom u 11,00 sati.

Za akademsko osoblje su zanimljivi sljedeći programi:

  • E-Teacher - je program koji omogućava nastavnicima engleskog jezika da pohađaju napredni on line kurs kako bi naprredovali u svom poslu.
  • Fulbright Foreign Visiting Scholar Program - najveći Fullbright program omogućava nastavnicima sa titulom doktora nauka da posjete institucije u SAD u trajanju do godine dana i da istražuju i predaju.  
  • Hubert H. Humphrey Fellowship - desetomjesečni program omogućava osobama koje rade u administraciji i koje se nalaze na sredini svog profesionalnog puta da obogate svoje akademsko znanje stičući praktično inskustvo kombinovanjem predavanja, prakse i konsultacija na univerzitetima u SAD.  
  • Study in the U.S. Institutes - SUSI ljetni program u trajanju od šest sedmica omogućava akademskom osoblju da se upoznaju sa društvom, obrazovnim sistemom  i kulturom SAD.   

Studente će interesovati programi: 

  • Fulbright Foreign Student Program - je namjenjen diplomiranim studentima koji mogu provoditi istraživanja za svoje master ili doktorske disertacije u bibliotekama univerziteta širom SAD.   
  • Youth Leadership Program (YLP) - je šestomjesečni program u sklopu kojeg studenti i nastavnici mogu boraviti u SAD i usvojiti principe aktivizma u zajednici i liderstva.  
  • U.S. Service Academy - studenti mogu dobiti punu stipendiju za studiranje na akademijama vojsce ili mornarice SAD.  

Program namjenjen srednjoškolcima:

  • Youth Exchange and Study (YES) Programs - omogućavaju srednjoškolcima između 15 i 17 godina da žive i pohađaju školu u SAD u trajanju od jedne godine i u isto vrijeme služe kao ambasadori kulture BiH.   

Više detalja o programima koji će biti predstavljeni možete pronaći na Oficijelnoj web stranici Ambasade.


KONKURSI

Rok za prijavu: 31.07.2018. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 6 dana.

Konkurs za dodjelu Erasmus+ stipendija Univerziteta Balearskih ostrva (Španija) za akademsku 2018/19. godinu