Utorak, 11. Decembar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Poziv dobitnicima stipendije IZ Bošnjaka Norveške na potpisivanje ugovora

Četvrtak, 07.12.2017. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti
Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj (IZB u Norveškoj) poziva dobitnike stipendije za akademsku 2017/18. godinu na svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendije, koje će se održati u ponedjeljak, 11. decembra, od 12:30 sati, u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu
 
Pravo prijave za dodjelu jednokratne stipendije imali su redovni studenti dodiplomskih studija koji studiraju na javnim fakultetima, a prvi put upisuju akademsku 2017/18. godinu, studiraju van mjesta stalnog boravka, nisu prva godina studija i imaju najmanju prosječnu ocjenu iz predhodne godine studija 7,00.
 
"Ovom prilikom stipendije će biti dodijeljene studentima koji dolaze sa Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Zenici, Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Mostaru, a studenti sa ostalih univerziteta o vremenu podjele stipendije bit će pojedinačno obaviješteni. Putni troškovi za studente koji dolaze sa univerziteta Zenica, Tuzla i Mostar bit će plaćeni", saopćeno je iz IZB Norveške.
 
Iz IZB Norveške podsjećaju da je lično prisustvo i preuzimanje novčanih sredstava, kao i posjedovanje nekog ličnog dokumenta sa slikom obavezno. Svako nenajavljeno i neopravdano odsustvo može dovesti u pitanje već odobrenu stipendiju. Ako se u međuvremenu utvrdi da je neko dobitnik stipendije ili drugog vida pomoći za studiranje od neke druge institucije, a da to nije navedeno u molbi za jednokratnu stipendiju, isti će automatski biti izbrisani sa liste dobitnika.
 

KONKURSI

Rok za prijavu: 28.12.2018. // Konkurs je otvoren još 17 dana.

Konkurs Općine Vogošća za stipendiranje učenika i studenata u akademskoj 2018/19. godini