Četvrtak, 18. Oktobar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Poznati dobitnici stipendija srednjih stručnih škola KS za šk. 2017/18. godinu

Utorak, 12.12.2017. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajervo objavilo je konačne liste učenika srednjih stručnih škola kojima je odobrena stipendija za školsku 2017/18. godinu.

Stipendije se dodjeljuju za deficitarna zanimanja učenicima koji se upisuju u prvi razred srednjih stručnih škola Kantona Sarajevo i Ministarstvo će u školskoj 2017/18. godini stipendirati 102 učenika iz slijedećih škola: JU Elektrotehnička škola za energetiku, JU Željeznički školski centar Sarajevo, JU Srednja škola za saobraćaj i komunikacije, JU Srednjoškolski centar „Nedžad Ibrišimović" Ilijaš, JU Srednjoškolski centar Hadžići, JU Srednja škola za okoliš i drvni dizajn, JU Srednja građevinsko-geodetska škola Sarajevo, JU Srednja škola metalskih zanimanja, JU Srednjoškolski centar Vogošća, JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti i JU Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn.

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo napominju da će sa roditeljima/starateljima učenika zaključiti ugovore o dodjeli stipendija u kojima će se preciznije regulisati prava i obaveze stipendista.

Liste učenika kojima je dodobrena stipendija možete pogledati u prilogu.
 


KONKURSI

Rok za prijavu: 30.10.2018. // Konkurs je otvoren još 12 dana.

Konkurs Općine Gračanica za dodjelu stipendija studentima za ak. 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 26.10.2018. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Općine Srebrenik za dodjelu kredita redovnim studentima u ak. 2018/19.godini