Četvrtak, 18. Oktobar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Ministarstvo ONKS HNK objavilo spisak studenata prijavljenih za stipendije i subvencije

Srijeda, 10.01.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je spisak studenata prijavljenih na konkurs za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovnim s područja ovog kantona za akademsku 2017/18. godinu.
 
Pravo na prijavu imali su redovni studenti koji studiraju na javnoj visokoškolskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini, a imaju stalno prebivalište studenta i roditelja u HNK najmanje godinu dana prije raspisivanja konkursa, nisu stariji od 21 godinu kada upisuju prvu godinu studija, nemaju bespovratnu finansijsku pomoć Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK ili drugog davaoca, nemaju subvencioniran smještaj u studentskom domu, ne studiraju u inostranstvu ako takav studij, na materinjem jeziku, postoji u Bosni i Hercegovini, u tokom studija nisu obnovili više od jedne godine, s tim da to ne može biti godina u kojoj konkuriše za dodjelu stipendije ili subvencije smještaja.
 
Studenti koji su bili učenici generacije u nekoj od srednjih škola u HNK dobivaju stipendiju/subvenciju direktno, bez bodovanja, studenti viših godina studija s prosjekom ocjena 5,00 odnosno 10,00, studenti bez oba roditelja, student – dijete poginulog borca pripadnika Oružanih snaga, kao i student 100% invalid (U skladu s tačkom V Konkursa).
 
Rok za podnošenje prigovora je pet (5) dana od dana objave (10.01.2018.), na mail Ministarstva (monkshnk@tel.net.ba) ili putem pošte na adresu:
 
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK
Ulica Stjepana Radića 3/III
88 000 Mostar

Spisak studenata možete pogledati u prilogu.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.10.2018. // Konkurs je otvoren još 12 dana.

Konkurs Općine Gračanica za dodjelu stipendija studentima za ak. 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 26.10.2018. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Općine Srebrenik za dodjelu kredita redovnim studentima u ak. 2018/19.godini