Ponedjeljak, 21. Januar 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Konačni rezultati konkursa za dodjelu stipendija Općine Jablanica šk. 2017/18. godinu

Petak, 09.02.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Iz Općine Jablanica obavještavaju učesnike konkursa za dodjelu općinskih stipendija da su objavljeni konačni rezultati konkursa za šk./ak. 2017/18. godinu, a potpisivanje ugovora obavit će se u petak, 16.02.2018. godine, u holu Sportske dvorane u Jablanici s početkom u 18:00 sati.

Općina Jablanica će u aktuelnoj akademskoj godini dodijeliti 379 stipendija.

Pravo učešća na konkursu imali su redovni učenici i studenti koji imaju prebivalište na podruičju Općine Jablanica, a pripadaju jednoj od slijedećih kategorija: studenti, učenici srednjih škola, učenici srednjih škola, aktivni i zaslužni članovi sportskih organizacija, učenici srednjih škola iz porodica korisnika boračke zaštite, učenici iz reda romske nacionalne manjine, učenici koji su osnovnu školu završili odličnim uspjehom i upisali su prvi razred JU “Srednja škola Jablanica” kao i ostali učenici upisani u JU “Srednja škola Jablanica” koji su prethodni razred završili odličnim uspjehom, učenici upisani u JU “Srednja škola Jablanica” čiji su roditelji bez ikakvih novčanih primanja i učenici upisani u neku drugu srednju školu,  čiji su roditelji bez ikakvih novčanih primanja.

Pravo učešća na konkursu nisu imali učenici i studenti koji su korisnici stipendije ili kredita drugih davalaca, vanredno pohađaju srednju školu ili studij i ako su ponovo upisani u razred (istog ili drugog zanimanja, u istoj ili drugoj školi) ili godinu studija, (istog ili drugog zvanja, na istom ili drugom fakultetu), u vrijeme konkurisanja za stipendiju (ponavljači).

Visine stipendija u mjesečnim iznosima za studente su 100,00 KM, a za učenike 50,00 KM.

Iz Općine podsjećaju da su svi učenici i studenti koji nemaju otvoren račun u nekoj od poslovnih banaka dužni otvoriti isti i kopiju kartice ili potvrdu o otvorenom računu dostaviti finansijskoj službi Općine (Šalter sala - Šalter za informacije) te dodaju da se potpisivanje ugovora može obaviti uz pokazanu ličnu kartu.

Za maloljetne stipendiste ugovor će potpisati zakonski zastupnik - roditelj, a za stipendiste koji iz objektivnih razloga ne mogu prisustvovati potpisivanju u zakazano vrijeme, ugovore mogu potpisati narednih dana u Šalter sali Općine.

Konačnu listu pogledati u prilogu ili na oficijelnoj web stranici Općine Jablanica.


KONKURSI

Rok za prijavu: 08.02.2019. // Konkurs je otvoren još 18 dana.

Konkurs Kantonalne uprave za branioce SBK za dodjelu stipendija za ak. 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 08.02.2019. // Konkurs je otvoren još 18 dana.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 07.02.2019. // Konkurs je otvoren još 17 dana.

Natječaj Općine Prozor-Rama za dodjelu stipendija redovnim studentima u ak. 2018/19. godini