Subota, 08. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Preliminarni rezultati Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za ak. 2018/19. godinu

Petak, 24.05.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Danas je Komisija za dodjelu stipendija Općine Gornji Vakuf-Uskoplje objavila preliminarne rezultate konkurs za dodjelu 100 studentskih stipendija redovnim studentima za akademsku 2018/19. godinu.

Pravo na dodjelu stipendije imali su redovni studenti koji imaju prebivalište na području Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, da ne prima stipendiju od drugih davaoca, da nije u statusu apsolventa te da su roditelji/staratelji studenta nositelji domaćinstva odnosno vlasnici obrta, trgovine, ugostiteljske radnje ili poduzeća izmirili obaveze prema JKP“ Radovina“,JKP „Vodovod i kanalizacija“ i općini Gornji Vakuf-Uskoplje.
 
Prema objavljenim preliminarnim rezultatima, na konkurs za dodjelu općinskih stipendija pristiglo je 159 prijava, a pravo na stipendije ostvarilo je 100 studenta, dok 59 studenata nije ispunilo uslove konkursa.

Općina će u akademskoj 2018/19. godini dodijeliti ukupno 100 stipendija. Studentima prve godine dodijelit će se 21 stipendija, studentima druge godine 24, studentima treće godine 22 i studentima četvrte, pete i šeste (uključuje i drugi ciklus) 33 stipendija. Studenti koji ispune propisane kriterijume i potpišu ugovore o stipendiranju sa općinom, dobijaće 10 mjesečnih stipendija u iznosu od 100 KM.
 
Iz Općine napominju da nezadovoljni studenti mogu podnijeti prigovor Općinskom načelniku u roku od 8 dana od dana objave (24.05.) preliminarnih rezultata, a prigovor se podnosi neposredno pismeno na protokol Općine ili se šalje preporučeno poštom.

Preliminarni rezultati mogu se pogledati u prilogu i na oficijelnoj web stranici Općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 27 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu