Subota, 16. Januar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Uskoro isplata šeste rate stipendija studentima s područja BPK Goražde za ak. 2018/19. godinu

Subota, 02.11.2019. // Izvor: Vlada BPK Goražde // Obavijesti
Nakon nedavno usvojene odluke o isplati pete rate studentskih stipendija studentima s područja BPK Goražde za akademsku 2018/2019.godinu, prema riječima ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Armana Bešlije, na narednoj sjednici Vlade donijet će se odluka o isplati i šeste rate, čime će biti okončan proces isplate stipendija za ovu akademsku godinu.
 
Kada je riječ o dodjeli studentskih stipendija za akademsku 2019/2020 godinu, Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde objavit će javni poziv nakon usvajanja Budžeta za 2020.godinu.

Kako je istaknuto ovom prilikom, iako je smanjen broj učenika, u budžetu je planiran veći iznos sredstava za ovu namjenu, a opredjeljenje Ministarstva je ukazati podršku u afirmaciji mladih,  posebno deficitarnih zanimanja.
 
„Pored povećanja iznosa za stipendije u budžetu Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu sport BPK Goražde za 2020.godinu, planirali smo organizovati i javnu rasprau za studente i roditelje, kako bismo im dali mogućnost da iznesu svoje mišljenje u vezi kriterija za dodjelu stipendija, uzimajući u obzir činjenicu da smo u prethodnim godinama imali evidentan broj nezadovoljnih studenata. Za studente koji studiraju izvan BPK Goražde i nemaju mogućnost uzeti učešće na javnim raspravama, biće ostavljena mogućnost da svoje sugestije mogu dati  putem online aplikacije“-riječi su ministra za obrazovanje, malde, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Armana Bešlije.

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.02.2021. // Konkurs je otvoren još 24 dana.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2020/21. godinu

Rok za prijavu: 10.02.2021. // Konkurs je otvoren još 25 dana.

Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja iz SBK za akademsku 2020/21. godinu