Utorak, 22. Septembar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Konačna lista stipendista Grada Visoko u akademskoj 2019/20. godini

Ponedjeljak, 09.12.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Služba za finansije, privredu i društvene djelatnosti Grada Visko objavila je Konačnu listu studenata koji su ostvarili pravo za dodjelu stipendije redovnim nadarenim studentima u akademskoj 2019/20. godini.
 
Prema Konačnoj listi pravo na stipendije ostrailo je 35 studenata, a pravo učešća na konkursu imali su redovni studenti koji imaju prebivalište na području Grada Visoko uz uslove da su redovni studenti I i II ciklus studija na visokoškolskim ustanovama bez obzira na način finansiranja (redovni koje finansira osnivač visokoškolske ustanove i redovni samofinansirajući), da  studenti I godine studija, koji će svoj izvanredni status dokazati posebnim pohvalama i uspjesima u IV godini srednje škole (učenik generacije, pobjednik na kantonalnim i takmičenjima većih nivoa, te prosjekom ocijena 5 od I – IV razreda srednje škole) i da su studenti druge i viših godina studija sa minimalnim prosjekom ocjene od 9,00 tokom cjelokupnog prethodnog studija sa izvedenom prosječnom ocjenom, a pravo učešća na konkursu nemaju studenti koji ne zadovoljavaju kriterije prosjeka ocjena iz prethodnih akademskih godina, studenti koji ponovo upisuju istu godinu studija i studenti koji primaju stipendiju po bilo kom drugom osnovu.

Konačna lista može se pogledati na Oglasnoj ploči Grada Visoko i na web stranici Grada Visoko www.visoko.gov.ba.
 
Iz Gradske uprave napominju da svi studenti koji se nalaze na navedenom spisku neophodno je da Službi za finansije, privredu i društvene djelatnosti ( kancelarija br. 11 ) u što kraćem roku, a najkasnije do 13.12. 2019. godine, dostave potvrde od komercijalnih banaka o broju tekućeg računa preko kojih će biti isplaćene stipendije. 

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.09.2020. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Vlade Republike Češke za dodjelu stipendija za akademsku 2021/22. godinu