Ponedjeljak, 22. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Fond "Bošnjaci" objavio preliminarne rezultate za dodjelu stipendija u šk./ak. 2018/19. godini

Četvrtak, 15.11.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti

Komisija za utvrđivanje prijedloga kandidata za dodjelu stipendija utvrdila je preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija Fonda "Bošnjaci" u šk./ak. 2018/19. godini.

Na konkurse za dodjelu stipendija Fonda "Bošnjaci" u šk./ak. 2018/19. godini apliciralo je ukupno 233 kandidata.

Na konkurs za koji se finansijska sredstva obezbjeđuju iz Fonda ''Bošnjaci'' prijavilo se 108 studenata i 24 učenika, a na konkurs za koji se finansijska sredstva obezbjeđuje iz "Bejtuzzekat" iz Kuvajta prijavilo se 26 studenata Univerziteta u Sarajevu, 19 studenta Univerziteta u Tuzli, 15 studenata Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru, 16 studenata Univerziteta u Zenici, 18 studenata Univerziteta u Bihaću i 7 studenata Univerziteta u Banjoj Luci.

Iz Fonda "Bošnjaci" napominju da su pravo na bodove po osnovu dosadašnjeg korištenja stipendije, u skladu sa Pravilnikom o dodjeli stipendija, objavljenim Konkursima i sistemom bodovanja, ostvarili samo oni kandidati koji su ispunili obaveze iz člana 5. Ugovora o stipendiranju.

Preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Fond ''Bošnjaci'' možete pogledati ovdje, a preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje "Bejtuzzekat" iz Kuvajta možete pogledati ovdje.

Kandidati koji nisu dobili stipendiju, ukoliko smatraju da nisu pravilno izbodovani, imaju pravo na pismenu žalbu Upravnom odboru Fonda ''Bošnjaci'' u roku od 3 (tri) dana od dana objave rang-liste. Pismene žalbe se mogu dostaviti putem pošte ili lično na adresu: Fond ''Bošnjaci'', Ul. Džemala Bijedića br. 17, 71000 Sarajevo. Naknadne žalbe neće biti uzete u razmatranje.

Iz Fonda podsjećaju sve dobitnike stipendije da, ukoliko su dobili ili u međuvremenu dobiju stipendiju, kredit ili drugi oblik novčane naknade koja ima obilježje stipendije od nekog drugog pravnog ili fizičkog lica, ili iz nekog drugog razloga odustanu od stipendije Fonda ''Bošnjaci'', o tome odmah obavijeste Fond putem e-maila fondb@fondbosnjaci.co.ba ili na telefon 033/677-200 kako bi stipendije mogli dodijeliti narednim kandidatima sa rang-liste.


KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 15 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu