Srijeda, 30. Septembar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Fond "Bošnjaci" objavio preliminarne rezultate za dodjelu stipendija u šk./ak. 2019/20. godini

Petak, 29.11.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Obavijesti


Komisija za utvrđivanje prijedloga kandidata za dodjelu stipendija utvrdila je preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija Fonda "Bošnjaci" u šk./ak. 2019/20. godini.

Na konkurse za dodjelu stipendija Fonda "Bošnjaci" u šk./ak. 2019/20. godini apliciralo je ukupno 146 kandidata i to se 127 studenata i 19 učenika.

Iz Fonda "Bošnjaci" napominju da su pravo na bodove po osnovu dosadašnjeg korištenja stipendije, u skladu sa Pravilnikom o dodjeli stipendija, objavljenim Konkursima i sistemom bodovanja, ostvarili samo oni kandidati koji su ispunili obaveze iz člana 5. Ugovora o stipendiranju.

Preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Fond ''Bošnjaci'' možete pogledati ovdje ili u prilogu.

Kandidati koji nisu dobili stipendiju, ukoliko smatraju da nisu pravilno izbodovani, imaju pravo na pismenu žalbu Upravnom odboru Fonda ''Bošnjaci'' u roku od 3 (tri) dana od dana objave rang-liste. Pismene žalbe se mogu dostaviti putem pošte ili lično na adresu: Fond ''Bošnjaci'', Ul. Džemala Bijedića br. 17, 71000 Sarajevo. Naknadne žalbe neće biti uzete u razmatranje.

Iz Fonda podsjećaju sve dobitnike stipendije da, ukoliko su dobili ili u međuvremenu dobiju stipendiju, kredit ili drugi oblik novčane naknade koja ima obilježje stipendije od nekog drugog pravnog ili fizičkog lica, ili iz nekog drugog razloga odustanu od stipendije Fonda ''Bošnjaci'', o tome odmah obavijeste Fond putem e-maila [email protected] ili na telefon 033/677-200 kako bi stipendije mogli dodijeliti narednim kandidatima sa rang-liste.


KONKURSI

Rok za prijavu: 02.11.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 3 dana.

Konkurs Fonda “Bošnjaci” za dodjelu stipendija studentima i učenicima u ak./šk. 2020/21. godini